Site coolinaria.ro

Hameiul poate ajuta uneori la tratarea depresiei si a altor boli similare


Hameiul poate ajuta uneori la tratarea depresiei si a altor boli similare O afectiune suficient de suparatoare si grava pentru a necesita in dese situatii si un tratament medicamentos, depresia se pare ca poate fi ameliorata si prin apelul la unele tratamente de tip naturist, hameiul fiind una dintre acele plante care pot fi de ajutor in acest sens.

Folosit de secole ca sedativ si somnifer, hameiul ofera conurile sale "magice" care sunt folosite sub forma de prafuri sau pudra de hamei in tratarea unor afectiuni diverse, incepand cu depresia si anxietatea si ajungand pana la guta, tuberculoza sau diverse inflamatii din organism.

Cunoscut sub denumirea stiintifica de Humulus lupulus, hameiul a fost nu de putine ori comparat cu valeriana in ce priveste efectele sale benefice asupra depresiei sau anxietatii, reducand multumitor stresul, agitatia si starile nervoase, gratie actiunii sale sedative care calmeaza si relaxeaza nervii si musculatura.

In mod similar cu alte sedative usoare, si hameiul stimuleaza apetitul alimentar, elimina durerile de cap si stresul, are usoare efecte laxative, combatand bine constipatia si este un antispasmodic si stimulant digestiv eficace.

In medicina naturista se folosesc preponderent conurile de hamei pentru prepararea de ceaiuri si prafuri sau capsule in doze optime care se iau inainte de culcare in general, la fel ca orice alt sedativ usor. Nu de putine ori, hameiul apare si ca ingredient in medicamente naturiste complexe, care se adreseaza unor afectiuni multiple.

Desi lipsit la prima vedere de efecte secundare, hameiul nu trebuie combinat cu alte sedative ori tratamente pentru depresie, anxietate etc, ci este puternic recomandat sa fie luat ca tratament independent si nu alaturi de alte medicamente.

In farmaciile naturiste de la noi din tara, hameiul este disponibil si in forma pura, dar si in combinatii diverse de alte medicamente naturiste, fiind relativ usor de procurat, insa va necesita de fiecare data si permisiunea medicului de familie si a medicului de specialitate pentru a se incepe un tratament de succes care poate dura uneori chiar si 2-4 luni de zile.

Autor:  Lucia Mihailescu