Site coolinaria.ro

7 idei pentru a evita gustarile consistente din cauza plictiselii


7 idei pentru a evita gustarile consistente din cauza plictiselii Plictisul poate fi o mare provocare pentru cei care au timp de pierdut, dar mai ales (si in mod paradoxal), pentru cei care sunt de regula foarte ocupati, iar gustarile consistente, care sa ocupe timpul si sa ofere o senzatie de bine temporara sunt la ordinea zilei si, adeseori, chiar a... noptii.

Asa cum stim cu totii, gustarile tarzii din noapte sau cele prea consistente de peste zi pot da serios peste cap o dieta echilibrata si conduc rapid la cresteri insemnate in greutate, iar eliminarea acestor impulsuri nesanatoase este practic obligatorie daca ne dorim sa ne mentinem la niste standarde multumitoare de sanatate.

Printre trucurile la care putem apela pentru a ne pacali senzatia falsa de foame se numara si urmatoarele, cam toate pe deplin eficiente si testate de multi altii inaintea voastra:

1. Nu veti putea scapa de pofta voastra de o gustarica inopinata si delicioasa, dar puteti totusi limita portiile de fiecare data apeland inteligent la platouri de servit mai mici si tinand mereu la dispozitie ingrediente sanatoase si sarace in calorii pentru un sandvici sau o salata usoara.

2. Orice gustare tarzie de noapte ca si cele dintre mese trebuie obligatoriu insotita de lichide (mai ales apa) care sa fie consumate intre inghitituri pentru a se prelungi placut timpul de servire si pentru a se potoli mai repede apetitul vostru alimentar.

3. Daca nu va vine prea greu si tot va doriti o gustare, atunci nu o serviti acasa ci faceti o scurta plimbare prin parc sau pe la un "bistro" din apropiere si aici serviti ceva usor, dar este foarte posibil ca numai plimbarea in sine sa va potoleasca brusc apetitul.

4. Comunicarea este o forma terapeutica de succes, iar persoanele care au probleme cu mentinerea greutatii sau cu pofta de mancare nesanatoasa pot alege alternativ sa vorbeasca, fie si telefonic, cu amicii sau membrii familiei pentru a reusi astfel sa alunge "ispita".

5. Un hobby, o pasiune, o ocupatie care ne poate antrena usor, mutandu-ne gandurile de la mancare de asemenea sunt cai terapeutice eficiente pentru a insela rapid senzatia imperativa de foame generata de plictis sau anxietate.

6. Curatenia in casa si implicarea in tot felul de activitati antrenante pot alunga de asemenea senzatia de foame si ajuta la controlul greutatii corporale.

7. In sfarsit, spre surpriza unora (si asa cum stiu altii care au incercat acest truc), consumul semintelor de dovleac sau de floarea-soarelui ori a unui pahar de lapte cald sau ceai din plante sunt de asemenea un truc util pentru a sari peste o gustare consistenta de care organismul nostru oricum nu are nevoie la momentul respectiv.

Autor:  Lucia Mihailescu