Site coolinaria.ro

David Grotto ne propune sa testam pe viu magia alimentelor care vindeca


David Grotto ne propune sa testam pe viu magia alimentelor care vindeca Binecunoscutul nutritionist american David Grotto, autorul faimoasei lucrari "101 alimente care iti pot salva viata" revine in atentia comunitatii stiintifice cu o noua carte de nutritie intitulata "101 Optimal Life Foods" (101 alimente pentru o viata sanatoasa) care ne propune sa testam pe viu magia alimentelor care vindeca 30 de probleme de sanatate, clasificate selectiv de catre autorul american.

Pe cale exclusiv alimentara, David Grotto ne explica cum putem sa ne imbunatatim conditia de sanatate consumand preferential doar anumite preparate care sa ofere nutrimentele vitale pentru un organ anume sau o afectiune mai rebela de care suferim, in acest mod cu totii reusind sa traim mai sanatos, dar si sa mancam mai bine decat inainte.

Astfel, pentru a avea o piele mai elastica si mai tanara, este recomandat sa consumam des la dieta noastra multe alimente care contin vitamina C, oua si grasimi mononesaturate, pielea avand mare nevoie de substantele continute de aceste alimente si noi putand sa tinem mai bine sub control acneea, acolo unde este cazul, petele de piele, pielea crapata si alte probleme ale acestui organ al nostru.

Pentru o circulatie optima a sangelui, autorul american ne propune sa consumam nu doar grasimile mononesaturate din unele uleiuri vegetale virgine, avocado sau alte surse similare, dar si mai mult ceai verde care este dovedit stiintific ca stimuleaza pozitiv circulatia noastra sangvina. In mod similar, pentru a scapa de stres si a nu mai simti dureri in tot trupul, putem consuma mai des ciuperci, somon ori sardine, toate aceste alimente avand proprietati relaxante si ajutand trupul sa se detensioneze zi de zi.

Parcurgand toate cele 30 de afectiuni destul de des intalnite in ziua de astazi la o larga categorie de persoane, autorul reuseste sa creeze o lista utila de alimente care pot fi introduse constant la o dieta pentru sanatate, aici regasindu-se de exemplu fructele de padure, merele, bananele, salata de laptuci, spanacul, ciupercile, migdalele si fisticul, uleiul de masline, ceaiul verde, ovazul, orzul, avocado, orezul, carnea de peste, ouale, carnea de pasare, iaurtul etc.

Ajutata si de putina miscare fizica, precum si de un program mai riguros de servire a meselor si de odihna, dieta pentru sanatate a lui David Grotto va avea efecte pozitive asupra sanatatii noastre, autorul neuitand sa ofere si o sumedenie de retete culinare pentru a-si ajuta fanii sa se descurce mai usor cu prepararea zilnica a meniurilor si procurarea din timp a tuturor ingredientelor necesare.

Bine primita de catre comunitatea stiintifica, "101 Optimal Life Foods" este deja o lucrare de nutritie faimoasa in intreaga lume si reuseste sa stabileasca noi standarde prin accentul pus pe alimentele sanatoase care pot vindeca anumite afectiuni nu foarte grave, dar suficient de suparatoare pentru fiecare dintre noi. Doritorii pot gasi mai multe informatii pe aceasta tema la adresa davidgrotto.wordpress.com, unde de asemenea vor fi prezente si celelalte lucrari de nutritie ale celebrului David Grotto.

Autor:  Lucia Mihailescu