Site coolinaria.ro

Alimente sanatoase pentru intarirea sistemului osos


Alimente sanatoase pentru intarirea sistemului osos Odata cu inaintarea in varsta, avem nevoie de alimente mai consistente, care sa ne fortifice optim sistemul osos, suplimentele alimentare fiind si acestea indicate, dar punandu-se mare accent deopotriva si pe o alimentatie corecta.

Multe alimente contin nutrimentele necesare intaririi sistemului osos, dintre acestea cele mai recomandate noua de catre medici fiind insa urmatoarele produse alimentare:

1. Iaurtul, in special cel fortificat cu vitamina D, este un aliment foarte util si usor de digerat, care ar trebui consumat zilnic, in cantitati moderate.

2. Laptele degresat contine mult calciu si este sarac in calorii, existand si varietati de lapte fortificat cu vitamina D.

3. Branzeturile moi degresate contin mult calciu si ar trebui consumate de asemenea zilnic, alternandu-le la masa cu laptele sau iartul.

4. Sardinele sunt o delicatesa plina de nutrimente si contin niveluri optime de calciu si vitamina D.

5. Carnea de somon este bogata in vitamina D, iar suplimentar ofera si suplimente de omega-3.

6. Carnea de ton este la fel ca si carnea de somon foarte utila pentru sistemul nostru osos.

7. Ouale, in special cele care provin de la gaini crescute la curte sunt sanatoase si ofera vitamina D, prezenta in galbenusul de ou.

8. Spanacul este bogat in calciu si la fel alte legume precum broccoli, conopida sau varza.

9. Legumele crucifere sunt de regula incarcate cu mult calciu si pot fi gatite intr-o varietate de preparate.

10. Nu in ultimul rand, cerealele integrale pentru micul dejun sunt adeseori fortificate si cu calciu si pot fi consumate cu mare placere dimineata.

Autor:  Lucia Mihailescu