Site coolinaria.ro

Cum sa mentinem o greutate corporala scazuta dupa incheierea unei cure de slabit


Cum sa mentinem o greutate corporala scazuta dupa incheierea unei cure de slabit O cura de slabit nu se incheie niciodata odata cu schimbarea de regim alimentar, multa vreme dupa aceasta fiind necesar sa se mentina o parte dintre obiceiurile alimentare care au incurajat pierderea in greutate, sa nu se mareasca cu mult numarul caloriilor zilnice si sa se serveasca si pe viitor mesele dupa acelasi program benefic, care a adus mult-doritele scaderi in greutate.

Jurnalul alimentar, tinut inca de prea putina lume, incurajeaza astfel documentarea stiintifica a activitatii metabolice si a surselor precise de hrana servite de-a lungul timpului, aceasta fiind cea mai buna cale prin care sa ne cunoastem propriul organism in detaliu si sa invatam cu putem sa ii raspundem adecvat de fiecare data cand observam cresteri in greutate, fie si mai mici decat de obicei.

Alimente interzise
Nu toate alimentele vor fi si permise la dieta dupa incheierea unei cure de slabit, existand o serie de produse alimentare care sa fie tinute obligatoriu la distanta daca se doreste pastrarea unei greutati ideale pentru cat mai multa vreme.
Aceste alimente interzise pentru mai toata lumea includ zaharul in cantitati mai mari, toate produsele dulci, sarea si grasimile, iar carnea si alte produse animale vor trebui consumate cu maxima moderatie deoarece aduc rapid prejudicii unui organism foarte solicitat in trecut.

Exercitiu fizic si sauna
In al doilea rand, un stil de viata activ trebuie mentinut cu orice pret, iar exercitiul fizic nu poate sa lipseasca de aici, foarte recomandate fiind plimbarile si alergarile usoare in aer liber. Nu este bine sa se forteze pe durata sedintelor de exercitiu fizic, dar trebuie incurajata pastrarea unei bune greutati si pe aceasta cale, prin apelul la miscare fizica bine diversificata si practicata inclusiv pe timp de iarna.

O alta modalitate utila pentru a tine sub control greutatea dupa cura de slabit o reprezinta si sedintele de sauna cuplate cu cantarirea inainte si dupa, in acest mod observandu-se in acelasi jurnal alimentar cum fluctueaza in mod normal greutatea in urma transpiratiei in exces sau inainte si dupa masa. Odata identificati niste parametri normali, se va putea tinti si pe viitor catre aceiasi indicatori de fiecare data cand lucrurile vor tinde sa scape putin de sub control.

Micul dejun
O metoda verificata care incurajeaza intotdeauna mentinerea unei bune greutati corporale este si servirea zilnica a micului-dejun, in acest fel blocandu-se din start multe obiceiuri alimentare gresite care pot aparea din cauza unei nutritii proaste si a servirii haotice a meselor. Micul-dejun de fapt este o motivatie pentru pastrarea unei bune greutati si nu o corvoada si ar trebui servit mereu cu placere deoarece mancarea este acum si mai saraca in calorii, dar si mai gustoasa decat la restul meselor principale.

Detoxifierea periodica a organismului si tintirea unor obiective suplimentare de sanatate la dieta obisnuita vor fi alte cai de mentinerea a greutatii ideale, cu cat mai interesati dovedindu-ne a fi de propria noastra sanatate cu atat mai usor fiind ulterior sa ne pastram greutatea in limite normale. In acest mod, se constientizeaza mai in profunzime importanta legumelor, fructelor si cerealelor la dieta si, de asemenea, se va mari garantat si consumul de apa peste zi, cu efecte bune asupra sanatatii si a aspectului corporal.

Nu in ultimul rand, informatia corecta, din surse stiintifice, procurarea de retete culinare sanatoase si gatitul in acord cu standardele de sanatate vor putea garanta o greutate ideala, fiind astfel mai putin nevoie pe viitor de curele clasice de slabit si putandu-se trece decisiv catre o alimentatia cu adevarat stiintifica, unde nu sunt permise surprizele deoarece totul se desfasoara in baza unor criterii sanatoase de selectare a hranei, organismul raspunzand pozitiv gratie practicarii unui stil de viata si alimentar foarte corecte.

Autor:  Lucia Mihailescu