Site coolinaria.ro

Sfaturile saptamanii


Sfaturile saptamanii Vrem sa fim sanatosi si sa mancam sanatos, totusi cum sa realizam acest lucru cand suntem inconjurati de toate felurile de alimente si produse care de care mai frumos ambalate si la preturi mici si despre care stii ca nu iti fac nici un bine si totusi sunt ca niste ispite ce iti fac cu ochiul la fiecare pas.

Cand vine vorba de abtinere in ce priveste mancarea fie ca alegem sa mancam mai multe fructe sau mai multe legume, ori sa renuntam la alimente prajite etc. totul tine numai de vointa noastra. Nu conteaza daca apelam la cea mai buna cura de slabire, la cele mai dotate sali de fitnes, nu vei obtine nici un rezultat daca nu ai o motivatie si o vointa puternica care sa iti permita sa lasi totul balta la jumatate de drum. Dar pana ce va veti decide mai jos iti vom dezvalui cateva lucruri interesante:
a) un pahar de coca-cola contine o ceasca de cafea de zahar;
b) daca ai fost la doctor si nivelul glicemiei este ridicat, acest lucru indica faptul ca mananci nesanatos: prajeli, grasimi si dulciuri in exces.
c) esti pusa in fata unei decizii sa alegi o bautura ce contine mai putine calorii: vei bea un pahar de suc de struguri sau o ceasca de cafea? Sucul de struguri contine de doua ori mai multe calorii decat cafeaua.
d) nu te mai chinui in alegere, fie ca alegi unt sau margarina e tot acelasi lucru, amandoua sunt bogate in grasimi si calorii.
e) nu te lasa pacalit, produsele light nu te fac sa slabesti ci adauga kilograme in plus.
f) nu tine o cura bazata numai pe fructe, ele sunt sanatoase insa consumate in exces dauneaza deoarece sunt bogate in zahar.

Autor:  Raluca Rusu