Site coolinaria.ro

Slabeste sanatos in 10 pasi simpli


Slabeste sanatos in 10 pasi simpli Suntem in toiul verii, vrem sa mergem la plaja, dar cand ne uitam in oglinda ne razgandim. Nu suntem pe deplin multumiti de cum aratam. Cum procedam? Ne gandim sa dam jos cat mai repede kilogramele in plus. Problema este ca acest lucru ne influenteaza intr-atat de mult, incat gresim cand e vorba sa alegem modalitatea de a slabi.

Imediat cum vine caldura, ne dorim sa aratam cat mai bine in costumul de baie, mancam cat mai multe salate si incepem sa credem din ce in ce mai mult in miracole. Intr-un fel sau altul, daca vrem sa pierdem in greutate, ar trebui sa evitam dietele care ne promit marea cu sarea intr-un timp foarte scurt.

Alta greseala pe care o facem consta in omiterea meselor. Expertii ne recomanda sa mancam de 4-5 ori pe zi si sa urmam o dieta echilibrata, cu produse de sezon. E important sa avem un mic dejun consistent, sa nu sarim peste gustari si sa mancam o cina usoara, dar cu multe vitamine si minerale.

10 sfaturi pentru o silueta de invidiat
1. Impaca-te cu ceea ce vezi in oglinda. Inainte sa te critici si sa-ti spui ca e necesar sa slabesti, uita-te in oglinda, zambeste si gandeste-te ca, in primul rand, nu trebuie sa-ti pui in pericol sanatatea. Apoi discuta cu un nutritionist.

2. Urmeaza dieta mediteraneana autentica. E cea mai de succes reteta daca vrei sa slabesti, potrivit unui studiu al Universitatii din Madrid, din 2003. Ea se bazeaza pe legume, salate, fructe, peste si carne.

3. Conform unui ghid nutritionist, trebuie sa consumi zilnic intre 400 si 500 grame de fructe, legume si cereale. Indicat este sa optezi pentru produse bogate in apa si fibre.

4. Evita "dietele miracol". Nu incerca sa slabesti cu vreo doua saptamani inainte de venirea verii sau de orice alta ocazie. In primul rand, este imposibil. In al doilea rand, iti pui sanatatea in pericol, iar dupa ce vei incheia asa-zisa dieta vei pune inapoi mai multe kilograme decat ai dat jos.

5. Plimba-te cate o ora in fiecare zi. La inceput e mai greu, dar in 3 saptamani te vei simti mai agil. Evita pe cat posibil lifturile si mijloacele de transport.

6. Adapteaza-ti exercitiile. Inotul, ciclismul, alergatul etc. te ajuta sa-ti imbunatatesti conditia fizica, dar nu si sa arzi toate caloriilor. Ajusteaza exercitiile in functie de necesitati si puteri.

7. Hidrateaza-te suficient. Vara, daca faci exercitii, trebuie sa bei intre 2,5 si 3 litri de apa pe zi, chiar daca nu iti e sete.

8. Bea ceai rosu Pu-erh. Acesta e originar din China, unde e considerat ca avand proprietati curative. Detoxifiaza corpul si se comporta precum un produs de slabit. Pune o lingura si jumatate din ceai intr-un ibric si umple-l cu un litru de apa fierbinte, adusa in punctul de clocotire. Apoi lasa infuzia deoparte. Cand s-a racit complet, strecoar-o intr-o cana in care ai pus in prealabil bucati de lamaie, mar si alte fructe, si bag-o in frigider.

9. Masaj la picioare. De trei ori pe saptamana, dupa dus, maseaza-ti picioarele cu o perie din par natural. Intotdeauna incepe de jos, de la laba piciorului, apoi ocupa-te de glezne, coapse, iar la final de fese.

10. Dormi 7-8 zilnic, pentru a te odihni suficient.

Obiceiuri sanatoase
Vara sunt foarte populare supele, fructele, legumele, gazpacho si salmorejo (principalele mancaruri din bucataria spaniola), intrucat sunt racoritoare, hidrateaza si ofera multe vitamine si minerale.
Trebuie sa consumam cat mai multe produse care contin apa, cum ar fi: milkshake-uri, pepene verde, inghetate etc.

Iata cum ar trebui sa arate dieta unei zile de vara:
- mic dejun: un pahar cu lapte sau o cafea, cereale, o felie de paine prajita, un fruct sau suc de fructe;
- gustarea dintre micul dejun si pranz: iaurt, niste branza sau un sandvis cu ceva usor;
- pranz: paste sau salate cu orez, peste la gratar, gazpacho si fructe, precum pepene sau prune;
- gustarea de dupa-amiaza: un milkshake sau un iaurt;
- cina: omleta, oua jumari cu sparanghel sau chiar carne de pui cu ananas.

Autor:  Alina Tibichi