Site coolinaria.ro

Trucuri dulci (partea 1)


Trucuri dulci (partea 1) Biscuiti domino
Preparati delicati biscuiti din aluat nisipos cu aspect de piese de domino.
Foaia de aluat se intinde pe masa cu ajutorul unui sucitor. Se taie dreptunghiuri cu ajutorul unui cutit pe care il introduceti in faina inainte de a-l folosi.
Apoi, fiecare dreptunghi se divizeaza usor cu varful cutitului, asemenea unei piese de domino.
Cu ajutorul unor pungi pentru ornat se decoreaza cu mici buline din ciocolata.
Dublu avantaj: aveti un aspect delicat si deosebit de atragator al biscuitilor, iar cantitatea redusa de ciocolata folosita la decorare ne da posibilitatea de a-i oferi fara grija si celor mici, care ii vor gasi extraordinar de interesanti.

Fursecuri, prajiturele si... bezele colorate
Pentru a inviora aspectul prajiturelelor pe care le facem pentru cei dragi, putem folosi cu rezultate uimitoare colorantii naturali bio, pe care puteti sa-i gasiti in magazinele specializate.
Daca totusi doriti sa realizati coloranti excelenti in bucataria proprie, puteti sa va folositi de sfecla rosie, de morcov sau de spanac. Faceti din aceste legume un suc pe care il puneti ca ingredient in compozitia cremelor sau a blaturilor.
Colorantii pe care ii gasiti de cumparat pe site-urile de specialitate, in magazinele de dulciuri sau in supermarketuri sunt de cele mai multe ori substante concentrate. Folositi numai cate o picatura din acestea pentru a evita culorile foarte puternice. Culorile discrete sunt mai apreciate.
Evitati sa puneti zahar pudra in abundenta peste prajiturele. Mult mai indicat ar fi sa presarati fulgi din nuca de cocos. Gustul este deosebit si valoarea dulciurilor sporeste prin aportul de minerale (fier, potasiu, fosfor) adus de fulgii din nuca de cocos.
Va fi o incantare vizuala, dar si a papilelor gustative.

Mix aromat din coaja de portocala si lamaie
Pentru a da un plus de aroma prajiturilor pe care le preparati, puteti pregati un mix aromat din coaja de portocala si lamaie. Coaja poate fi rasa pe razatoarea mica sau taiata in cubulete. Se pun in borcanele curate, acoperindu-le de zahar si amestecand bine continutul.
Se pastreaza bine in camara sau in frigider. Folositi cate o lingura sau doua la compozitia de prajituri si veti simti aroma lor in timp ce savurati dulcele pregatit in casa pentru cei dragi.
Pentru gospodinele care au mai multa indemanare se poate face si celebra dulceata a bunicii, facuta din coaja de portocala. Este o savoare ca umplutura la diverse bombonele, la diferite torturi sau in prajiturele in combinatie cu scortisoara si vanilie.

O prajitura cu multa simplitate
Puteti face o prajitura simpla cu ingredientele pe care le aveti la indemana.
Alegeti reteta, studiati-o, descoperiti ce bunatati sunt in camara, puneti multa dragoste, cativa samburi de fistic si cateva lingurite de migdale macinate si veti avea cea mai mare satisfactie si bucurie din partea celor dragi cand le vor gusta.
Pentru biscuitei, alegeti forme diferite specifice fiecarui moment pentru care le preparati.
Pentru cei mici, taiati aluatul dupa ce l-ati intins cu sucitorul cu ajutorul unor forme hazlii si decorati-le cat mai variat pentru a fi cat mai atractive.
Pentru iubit, decupati inimioare, stelute, fluturasi sau flori si oferiti-i-le cu multa dragoste.
Pentru sarbatorile de iarna, alegeti forme simbolice sugestive: bradut, stelute, cizmulite, luna, ingeras...

Autor:  Maria Raducu