Site coolinaria.ro

Terapeutul din straturile de ceapa


Terapeutul din straturile de ceapa Ceapa este intalnita in mai toate gospodariile, este folosita in salate, supe, tocanite, putand continua asa cateva randuri intregi deoarece aceasta joaca un rol important in foarte multe dintre preparate. Poate fi consumata cruda, fiarta, coapta, prajita, uscata. Dupa cum vedem se adapteaza usor oricarei situatii.

Insa cu totii cred ca suntem constienti ca atunci cand prajim sau fierbem o ceapa aceasta isi pierde exact proprietatile principale ce ajuta la intarirea organismului nostru. Ideal este sa mancam ceapa cruda pe cat posibil, iar in cazul in care avem probleme cu stomacul atunci lasam ceapa taiata in ulei de masline in jur de 5 ore pentru a putea fi digerata mai usor.

Cunoscuta ca medicul din propria bucatarie, deoarece poate sa aiba grija de noi in orice situatie, ceapa este dotata cu un adevarat arsenal de vitamine ca C, E, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, fier, sulf, iod, siliciu etc. si pe langa toate acestea ceapa ajuta si la arderea grasimilor.

Cum ne ajuta?
- combate insomnia;
- lupta impotriva gripei, ajuta la o vindecare mai rapida;
- regleaza tranzitul intenstinal si elimina problemele determinate de indigestie;
- este un antibiotic desavarsit;
- daca ai parte de o criza de nervi, acesta devine ca un stimulent ce calmeaza sistemul atunci cand inspiri puternic dintr-o ceapa proaspat taiata.
- daca suferi de arsuri, negi, atunci tamponeaza zonele afectate cu suc de ceapa timp de cateva zile, de trei ori pe zi.
- calmeaza zonele pielii unde ai fost intepat de o albina, tantar sau alte insecte reducand considerabil starile de mancarime sau iritatiile provocate de acestea.
- daca suferi de tuse pe care cu greu o poti controla atunci consuma zeama de ceapa deoarece aceasta elimina bacteriile, dar si alte impuritati ce iti agraveaza tusea.

Dupa cum vedem nu este nevoie sa cautam in zeci de farmacii medicamente scumpe ce au un nume pe care cu greu poti sa-l pronunti pentru a avea o sanatate buna. Este suficient sa mergi la piata si sa te incarci cu legume naturale care in afara de a-ti potoli foamea iti imbogatesc trupul cu vitamine si proprietati ce iti vor intari sistemul imunitar, te incarca cu energie si mentin un echilibru stabil al organismului.

Autor:  Raluca Rusu