Site coolinaria.ro

Dieta cu prajituri - Cookie Diet


Dieta cu prajituri - Cookie Diet In general, o dieta presupune strictete, cateva reguli de alimentatie, respectarea unor cerinte. Uneori insa, cand renuntam la ea, o facem din cauza unei abateri, iar pe aceasta o datoram micilor pofte de zi cu zi. Ne abtinem o data, de doua ori, dar apoi vine week-end-ul si ne gandim ca un mic rasfat nu are cum sa ne strice planurile de dat jos kilogramele in plus.

Cum ar suna, insa, sa urmezi si dieta, sa mananci si dulciuri? Pare imposibil, dar chiar exista un asemenea regim. Diferenta o constituie faptul ca, in locul prajiturelelor obisnuite, mananci niste produse special create cu proteine, fibre si alti nutrienti pentru a mentine satietatea.

Prima prajitura care te ajuta sa slabesti a fost gatita in 1975, de catre doctorul Sanford Siegal, din Miami, el fiind considerat initiatorul acestor diete mai speciale. In ciuda faptului ca insusi el recomanda aviz medical sau supraveghere de specialitate, unii nutritionisti afirma ca o asemenea dieta ajuta cel mult la pierderea in greutate cel mult pe moment, intrucat dupa ce inchei regimul, foarte probabil sa revii la kilogramele de dinainte si sa frecventezi sali de gimnastica.

Suna bine dieta cu prajituri, dar acestea nu sunt orice fel de prajituri. Reteta lor este secreta, se stie numai ca au continut de aminoacizi atent alesi, care suprima senzatia de foame, fibrele si alte ingrediente care sunt digerate mai greu. Se mai cunoaste si faptul ca sunt facute din faina de ovaz, ciocolata, banana, nuca de cocos si afine.

Zilnic, trebuie consumate intre 4 si 6 prajiturele (aproximativ 500 de calorii), dar nu neaparat la orele cand, de obicei, se ia masa, ci ori de cate ori apare senzatia de foame. La sfarsitul zilei e necesara o cina cu multe proteine, foarte putini carbohidrati si zero grasimi.

Cina trebuie sa aiba aproximativ 170 de grame si sa fie formata din: carne de pui, de curcan, peste, fructe de mare si legume. Carnea rosie nu e recomandata intrucat are multe grasimi. Ultima masa a zilei trebuie sa aiba intre 300 si 1.000 de calorii, asta insemnand ca dieta, in total, consta in aproximativ 1.500 de calorii zilnic.

Potrivit initiatorului dietei, in momentul in care decizi sa inchei regimul, e bine sa inlocuiesti o masa numai cu aceste prajiturele, iar in rest sa optezi pentru mancare sanatoasa.

Alte caracteristici:
- sunt permise 8 pahare zilnice de lichide (cafea fara calorii, ceai, apa sau alte bauturi);
- sunt interzise alcoolul, fructele, produsele lactate;
- nutritionistii recomanda includerea in alimentatie a proteinelor slabe, a fructelor si legumelor, a cerealelor integrale si a produselor lactate cu continut redus de grasimi.

Avantaje:
- nu contin medicamente, spre deosebire de alte diete;
- mananci ceva dulce, dar te afli si la dieta;
- prajiturelele pot fi puse in geanta si luate oriunde, intrucat nu e necesar sa fie tinute in frigider.

Dezavantaje:
- lipsa miscarii fizice;
- intrucat dieta creeaza insuficiente nutritive, sunt necesare suplimentele de vitamine; nutritionistii spun ca 800 de calorii pe zi inseamna un nivel sub cel recomandat;
- tot nutritionistii afirma ca aceste prajiturele au putine fibre, dar multe grasimi, lucru ce predispune la aparitia diverselor afectiuni;
- un regim cu numai 1.200 de calorii zilnic trebuie supravegheat de dieteticeni, pentru a nu se inregistra ulterior probleme de sanatate.

Autor:  Alina Tibichi