Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru o viata mai activa


Sfaturi pentru o viata mai activa Daca mergeti sa veniti de la serviciu cu autobuzul sau cu tramvaiul coborati cu o statie sau doua inainte de destinatie si continuati-va drumul pe jos.

Posesorii de autovehicul personal pot proceda la fel ca in exemplul anterior, dar atunci cand merg la cumparaturi sau viziteaza un amic. Puteti parca masina la o distanta mai mare de destinatie, intr-un loc sigur, si sa mergeti apoi pe jos.

Nu folositi liftul mereu. Alegeti si scarile uneori pentru a face si putin efort fizic astfel.

Daca aveti ceva bani cumparati-va un aparat convenabil pentru exercitii fizice usoare si distractive pe care sa il folositi macar de 2 ori pe saptamana.

Daca nu vreti sa investiti intr-un aparat pentru exercitii fizice atunci folositi mobilierul propriu si camera pentru a face ceva miscare zilnic prin exercitii libere, la alegere.

Acolo unde exista posibilitatea nu ezitati sa practicati un sport oarecare in sala sau in aer liber. Exista in prezent multe sali de gimnastica si intretinere unde taxele sunt foarte convenabile, iar echipamentul oferit destul de multumitor.

Nu uitati sa va insotiti oaspetele sau prietenul pentru o bucata mai mare de drum inainte de a va desparti de acesta. Sunt plimbari in aer liber nesperate care contribuie la starea dumneavostra de sanatate.

Dupa fiecare pranz puteti aloca macar 10 minute unei scurte si placute plimbari. Daca aveti o ora pentru pauza de masa atunci acest lucru nu e chiar atat de dificil de facut.

Atunci cand doriti sa incepeti un program serios de intretinere fizica solicitati ajutorul unui profesionist care sa va ofere instructiunile cele mai bune in aceasta directie. Singuri va veti descurca ceva mai greu.

Nu evitati distractiile in aer liber, concertele sau chiar evenimentele sportive daca si acestea au loc in plan local. Uneori puteti sa va inscrieti la concursuri pentru amatori si e bine sa nu evitati asemenea ocazii.

Autor:   Lucia Mihailescu