Site coolinaria.ro

Alimente afrodisiace


Alimente afrodisiace Ceea ce mancam ne influenteaza viata intr-un mod sau altul. Daca unele produse au impact asupra nivelului de stres, altora li se datoreaza starea noastra de bine. Parerile cu privire la alimentele afrodisiace sunt impartite.

Daca scepticii spun ca totul tine de noi, optimistii ne incurajeaza sa consumam afrodisiace pentru ca viata noastra din dormitor sa fie si mai deosebita. La piata sau la supermarket, trecem de multe ori pe langa ele, le cumparam atunci cand avem nevoie, dar prea putin ne gandim la aportul lor in ceea ce priveste viata sexuala.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute alimente afrodisiace:
1. Sparanghel. Contine: fibre, potasiu, vitaminele A, B6 si C, acid folic si tiamina. Despre acidul folic se spune ca ajuta la atingerea orgasmului. In secolul al XIX-lea, mirilor li se serveau trei portii de alimente afrodisiace la petrecere.

2. Migdale. Contin: fibre, magneziu si vitamina E. Inca din Antichitate au fost privite drept un simol al fertilitatii. Se presupune ca aroma lor starneste pasiunea in femei.

3. Avocado. Contine: acid folic, potasiu si vitamina B6. Datorita formei, aztecii il numeau “copacul cu testicule”. Preotii spanioli l-au considerat obscen si l-au interzis la un moment dat.

4. Banane. Contin: potasiu, magneziu, vitaminele din complexul B si enzima bromelia, despre care se spune ca imbunatateste libidoul masculin. Ca si la avocado, forma bananelor ne duce cu gandul la sexualitate.

5. Busuioc. Se crede ca aroma lui are efecte afrodisiace.

6. Ciocolata. Acest desert preferat de foarte multe persoane contine doua componente chimice ce favorizeaza nivelul de dopamina (hormonul starii de bine). Despre feniletilamina se mai spune ca induce euforia, excitarea si atractia.

7. Smochinele erau fructele preferate ale Cleopatrei, iar grecii antici le asociau cu iubirea si fertilitatea.

8. Usturoi. In ciuda mirosului puternic, el este considerat afrodisiac deoarece contine alicina, o substanta care influenteaza tensiunea arteriala.

9. Stridii. Contin mult zinc, iar acesta ajuta la producerea spermei si creste libidoul.

10. Miere de albine. Borul, un mineral, imbunatateste nivelul de testosteron.

11. Seminte de anason. Grecii si romanii antici considerau ca acestea aveau puteri afrodisiace.

12. Ardei iute. Capsaicina stimuleaza capetele nervurilor si creste pulsul. Despre ardeiul iute se spune ca elibereaza endorfina, iar aceasta ne da o stare de bine.

13. Cafea. Cofeina stimuleaza mintea si corpul, iar uneori ne poate tine treji toata noaptea.

14. Rucola este considerata aliment afrodisiac inca din primul secol al erei crestine.

15. Ghimbirul stimuleaza sistemul circulator, iar acesta poate creste dorinta sexuala.

16. Zmeura si capsuni. Intrucat sunt de culoare rosie, adesea sunt asociate cu dragostea.

17. Nucsoara. Femeile din China consumau nucsoara pentru ca ii atribuiau puteri de procreere.

18. Vinul ne relaxeaza si ne stimuleaza simturile.

Autor:  Alina Tibichi