Site coolinaria.ro

De ce nu sunt bune pastilele de slabit


De ce nu sunt bune pastilele de slabit Pentru a ajunge la greutatea dorita, unele persoane tin tot felul de diete, altele isi schimba regimul de viata (activitati fizice, alimentatie), iar altele cumpara pastile de slabit. Atata timp cat rezultatul va fi cel asteptat, nu ne mai intereseaza efectele pe termen lung. Se pare, insa, ca exact invers ar trebui sa gandim.

E adevarat ca, din moment ce se afla pe piata, pastilele de slabit au fost supuse testelor clinice timp de cativa ani, insa despre efectele adverse se spun prea putine.

Pilulele considerate solutia pentru silueta dorita se impart in doua categorii: pastile de slabit care suprima apetitul si pastile de slabit care blocheaza absorbtia grasimilor din alimente. Poate ca, intr-adevar, acestea din urma au capacitatea de a inlatura cam un sfert din grasimile din sistemul digestiv, insa risti foarte mult sa te confrunti cu balonari si probleme la nivelul intestinelor.

La fel de adevarat este faptul ca ai voie sa mananci produse mai grase, dar cu cat creste doza de grasime, cu atat se resimt si mai mult efectele adverse ale pastilelor.

Poate ca doctorul la care ai fost ti-a prescris pastile de slabit care suprima apetitul, deci te afli sub monitorizare, dar acestea au multe lucruri in comun cu amfetaminele.

Pastile de slabit cu ingrediente naturale
Suna bine, dar in aceeasi masura sunt si periculoase. Atata timp cat le poti cumpara de oriunde, intrucat nu ai nevoie de prescriptie medicala, risti sa fii pacalit si chiar sa te expui mai multor riscuri.

Intr-adevar, nu creeaza dependenta, insa ephedra, unul dintre ingredientele minune, poate sa duca la tahicardie (accelerarea batailor inimii) si la nervozitate. Oricat ar fie ele in stare sa stimuleze arderea grasimilor, sa-ti mareasca doza de energie si chiar sa-ti imbunatateasca starea generala, e de o mie de ori mai bine sa mergi la un specialist.

Cel mai adesea, la pastile de slabit cu ingrediente naturale apeleaza persoanele cu diverse afectiuni ale inimii sau cele obeze.

Solutia, in afara de prezentarea la un doctor sau nutritionist, consta in ajustarea regimului de viata. Mai intai, trebuie o analiza clara a dietei zilnice, apoi introducerea / eliminarea anumitor alimente, planificarea unor exercitii sau activitati fizice etc.

Este mai bine si mai usor sa previi problemele de sanatate decat sa incerci sa le rezolvi!

Autor:  Alina Tibichi