Site coolinaria.ro

Nu includeti carnea procesata in dieta copiilor


Nu includeti carnea procesata in dieta copiilor In tarile membre ale UE, cu ceva vechime in cadrul organizatiei, s-a dezbatut problema meniului alimentar oferit elevilor la cantinele scolare sau la fast-food-urile din vecinatatea institutiilor de invatamant si s-a ajuns la concluzia ca trebuie recomandata cu tarie eliminarea completa a produselor pe baza de carne procesata, in special carnea tratata cu ingrediente obtinute in laborator.

Alimentele tip hot-dog, pizza cu carne, sunca sau hamburgerii sunt suspectate de multa vreme ca ar favoriza aparitia cancerului mai ales atunci cand sunt incluse in dieta saptamanala inca de la varste fragede. Medicii atrag atentia ca o dieta sanatoasa in cazul copiilor nu va include niciodata produse din carne procesata atat la micul-dejun cat si la pranzul servit acasa sau la scoala. Nitratul de sodiu inclus in acest tip de carne precum si alte ingrediente pot fi cauza aparitiei cancerului si a unor afectiuni ale stomacului.

Bineinteles ca producatorii de carne procesata si distribuitorii s-au opus energic acestor recomandari ale autoritatii medicale ei afirmand ca studiile intreprinse nu arata decat jumatate de adevar si aducand drept dovada existenta altor studii, mai vechi, care nu faceau nici o legatura intre carnea procesata si cancer. Din pacate nu toate persoanele responsabile cu alcatuirea meniurilor din scolile occidentale au raspuns pozitiv la recomandarile medicilor unii continuand sa includa carnea procesata in aliemntele oferite elevilor in parte si din cauza slabei mediatizari a rezultatelor studiilor recente ale cercetatorilor.

Autor:   Lucia Mihailescu