Site coolinaria.ro

10 idei de retete simple de Halloween


10 idei de retete simple de Halloween Se apropie Halloween-ul. Daca te gandesti sa organizezi o petrecere la tine acasa, e bine sa tii cont nu numai de costumatie si decor, ci si de mancare. Nu ai nevoie de cine stie ce retete complicate. Chiar si un simplu piure de cartofi poate fi interesant daca iti folosesti putin imaginatia. Iata 10 idei de mancaruri numai bune pentru masa de Halloween.

1. Supa cu ochi.
In afara de ingredientele specifice supei, mai ai nevoie de cateva mingiute modelate din mozzarella si de masline verzi umplute. Scobeste fiecare mingiuta, apoi taie maslinele in doua, pe latime. Pune cate o jumatate, cu partea taiata, in scobitura. Cand ai terminat, umple cateva boluri cu supa si incorporeaza in ele asa-zisii ochi.

2. Prajiturele insangerate.
Pregateste-ti prajiturelele dorite, de preferinta cu vanilie sau alb, apoi taie o bucatica din ele, astfel incat sa faci o scobitura, iar in loc pune cirese date prin blender si asaza-le capacelele decupate. Cand invitatii vor gusta din ele, imediat va iesi la suprafata siropul rosu.
Pentru si mai mult efect, pregateste niste briose cu o forma speciala, apoi procedeaza ca mai sus, pentru a da impresia de sange. Pe acesea le poti coace intr-o forma din silicon pentru Halloween, astfel nemaiavand probleme cu aluatul care se lipeste de tava de copt.

3. Fantomite.
Se pregateste piure de cartofi obisnuit, apoi se pune in farfurii, dandu-i-se forma ca la bezea. Ochii se fac din seminte de susan negru. Pentru dovleceii de décor din farfurie se folosesc nuci pecan, taiate in jumatate, iar in loc de frunze, bucatele de coriandru.

4. Prajiturele paianjen.
Ai nevoie de: glazura de prajituri, bombonele, lemn dulce, bomboane cu scortisoara si mini-bezele.
Pregateste prajiturelele, lasa-le la racit, apoi tavaleste-le prin bombonelele de ciocolata pentru a arata pufoase. Taie lemnul dulce cu ajutorul unui foarfece si infige picioarele in prajitura, cate patru de fiecare. Fixeaza pe fost de ochii bezele taiate in jumatate, cu ajutorul glazurii.

5. Odihneasca-se in... mazare (Rest in peas)!
Ai nevoie de: 4 felii de paine, 50 ml ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper boabe, 4 linguri de unt nesarat, o ceapa taiata marunt, 50 g faina alba, 300 ml lapte, 50 g smantana, o jumatate de lingura de nucsoara razuita, putin ardei Cayenne, mazare.
Mai intai se usuca painea in cuptorul preincalzit, apoi se unge cu putin ulei si se presara sare si piper. Se caleste ceapa in unt, in jur de 4 minute, se adauga faina, se amesteca in mod constant, iar dupa alte 3-4 minute se pune treptat laptele.
In maximum 5 minute compozitia se ingroasa. Atunci se incorporeaza ardeiul iute, nucsoara, smantana si se potriveste de piper si sare. La final se adauga mazarea. Dupa 3 minute se pune in farfurii, iar feliile de paine se infig in mancare ca si cum ar fi pietre funerare.

6. Ochi bulbucati.
Ai nevoie de: oua fierte tari, maioneza, mustar uscat, sare, 12 masline (taiate in doua), colorant alimentar rosu si scobitori.
Taie ouale in doua, pe lungime si scoate galbenusul. Striveste-l cu o furculita, amesteca-l cu maioneza, sare si pudra de mustar. Vei obtine o pasta spumoasa, cu care se umplu albusurile.
Apoi, se pune cate o jumatate de maslina in mijlocul fiecarui ou, pentru a arata precum un glob ocular. La final se deseneaza venele cu ajutorul scobitorii introduse in colorant.

7. Creier murat.
Ai nevoie de: 200 ml otet de vin rosu, 600 ml otet de vin alb, 200 g zahar, 50 g sare, o lingura de boabe de piper negru, 1 lingura de seminte de mustar maro, 5-6 bucatele de ceapa, 2-3 buchetele de conopida.
Pune conopida intr-un borcan mai mare, termorezistent, cu florile spre exterior. Toarna 1.5 l apa intr-o oala, pune toate ingredientele la fiert, iar cand incep sa dea in clocot, varsa lichidul fierbinte peste conopida. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-l in frigider.

8. Epiderma conservata.
Ai nevoie doar de cateva felii de sunca prosciutto, taiate foarte fin. Preincalzeste cuptorul. Pune feliile de sunca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor pentru un sfert de ora. Scoate-le si pune-le pe un gratar, deasupra prosoapelor absorbante, pentru a se scurge de grasime.

9. Dovlecel cu orez.
Ai nevoie de: 400 ml apa, ghimbir proaspat, dovlecel curatat si taiat in cubulete, 200 g orez, o lingura de unt nesarat, jumatate de lingura de sare grunjoasa.
Pune la fiert apa cu ghimbirul, intr-o tigaie medie. Adauga orezul, dovlecelul, untul si sarea. Redu focul si lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana cand lichidul e absorbit, iar dovlecelul s-a inmuiat, adica in jur de 20 de minute.

10. Fasole despicata.
Ai nevoie de: pastai verzi, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 catei de usturoi (feliati subtire), o lingura de ghimbir proaspat macinat, jumatate de ardei iute, sare grunjoasa, o lingura jumatate de seminte de susan negru si o lingura de coaja de lamaie data pe razatoare.
Pune la fiert apa cu sare. Cand da in clocot adauga pastaile si lasa asa cam in jur de 5 minute. Trece-le apoi prin strecuratoare si raceste-le intr-un vas cu cateva cuburi de gheata. Da-le iarasi prin strecuratoare si feliaza-le usor.
Incinge uleiul intr-o tigaie mare, pune usturoiul si tine-l cam un minut. Cand incepe sa se rumeneasca, adauga ardeiul iute si ghimbirul, iar dupa un minut pastaile. Potriveste de sare, adauga semintele de susan si coaja de lamaie si amesteca bine.

Autor:  Alina Tibichi