Site coolinaria.ro

Dieta pentru o piele stralucitoare


Dieta pentru o piele stralucitoare Uneori, vizita la cabinetele de cosmetica nu ne ajuta prea mult. Degeaba incercam diverse tratamente de infrumusetare a pielii; daca nu am avut grija de noi pana la momentul respectiv, nu au nici un efect. Ramanem si cu dezamagirea ca nu se poate mai mult, si fara bani.

Dar... se poate sa avem o piele frumoasa si, implicit, stralucitoare! Si nici macar nu e nevoie sa mergem la spa-uri. Secretul consta in ceea ce cumparam din piete si supermarketuri, adica intr-o alimentatie adecvata.

Alimente care asigura o piele stralucitoare
1. Migdale.
Contin vitamina E, iar acest antioxidant protejeaza pielea de actiunea nociva a razelor ultraviolete. Le poti inlocui cu unt de arahide si broccoli.

2. Seminte de floarea-soarelui.
Protejeaza pielea de actiunea solara. Au vitamina E.

3. Morcovi.
Contin vitamina A, care previne supraproductia de celule la suprafata pielii, adica in locul in care celulele moarte se amesteca cu sebumul si dau nastere porilor dilatati, iar mai apoi punctelor negre. Vitamina A este importanta si pentru diminuarea riscului de dezvoltare a cancerului de piele.
Morcovii pot fi inlocuiti cu lapte si branza cheddar.

4. Seminte de in.
Contin acizi grasi omega-3, responsabili pentru indepartarea petelor, a iritatiilor si a efectului de piele inrosita. Pot fi inlocuite cu: ulei de seminte de in, somon, nuci.

5. Ciocolata neagra.
Antioxidantii din ea reduc inmoaie pielea si o protejeaza de arsurile solare. Poate fi inlocuita cu: afine, coacaze, zmeura.

6. Spanac.
Folatii din aceasta leguma asigura regenerarea celulelor, iar apa din frunze ajunge in membranele lor, dand fermitate pielii.

7. Ceai verde.
Antioxidantii din structura au proprietati anti-canceroase si anti-inflamatorii. Ei neutralizeaza schimbarile survenite ca urmare a expunerii indelungate a pielii la soare. Poate fi inlocuit cu ceai alb.

8. Ulei de sofranel.
Contine acizi grasi omega-6, iar acestia asigura hidratarea pielii. Poate fi inlocuit cu ulei de soia sau ulei de porumb.

9. Rosii.
Licopenul din rosii contracareaza actiunea radicalilor liberi. Pot fi inlocuite cu pepene rosu.

10. Cartofi dulci.
Contin multa vitamina C, esentiala pentru producerea colagenului. Pot fi inlocuiti cu morcovi si suc de ortocale.

11. Ton din conserva.
Seleniul din ton stimuleaza elastina pentru a da stralucire pielii. Poate fi inlocuit cu carne de curcan si nuci braziliene.

12. Pestele si fructele de mare contin acizi grasi omega-3 si acizi grasi omega-6, iar acestia reduc inflamatiile.

13. Rasfata-te cu ulei de masline, pentru ca, uneori, pielea nu are suficient grasimi.

14. Apa.
Celulele pielii sunt formate in majoritate din apa, asadar lipsa ei duce la un aspect uscat.

Ce mai trebuie sa faci pentru o piele stralucitoare
Renunta la produsele de culoare alba: paine, paste, orez, cartofi si dulciuri. Inlocuieste-le cu: paine din cereale integrale, orez brun, paste din cereale integrale.

Rezultatele maxime pentru o piele curata si stralucitoare sunt obtinute printr-o dieta zilnica formata numai din proteine, legume si fructe, asadar deloc sau aproape deloc carbohidrati.

Daca pielea straluceste prea mult, inseamna ca trebuie renunti la produsele alimentare care dilata vasele de sange, precum alcoolul (mai ales vinul rosu), condimentele si mezelurile.

Dieta care asigura o piele frumoasa
Mic dejun: cereale integrale, lapte degresat, capsuni sau grapefruit, ceai verde.

Pranz: sandvis cu gratar de pui, piept de pui, paine din cereale integrale, rosii, salata verde, avocado, mustar, mar.

Cina: somon, salata cu spanac, spanac proaspat, gogosari rosii, rosii, broccoli, ulei de masline cartofi dulci.

Gustare / desert: iaurt fara grasimi, seminte de floarea-soarelui, portocale, spanac, ciocolata neagra.

Autor:  Alina Tibichi