Site coolinaria.ro

Cum scapam de mirosul de mancare din casa


Cum scapam de mirosul de mancare din casa Nu de putine ori, dupa ce gatim, in bucatarie, ba chiar si in camerele alaturate, se simte miros neplacut. Degeaba deschidem fereastra. Pentru neutralizarea mirosurilor neplacute este necesar sa ne ocupam de mai multe lucruri.

Daca tot te-ai pricopsit cu asa ceva, atunci poti incepe prin curatarea petelor de ulei si mancare. Indiferent cat de atent ai fi si chiar daca porti sort de bucatarie, uneori se intampla sa te stropesti sau sa murdaresti aragazul.
Uleiul incins improasca imediat tot ce este in jurul tigaii. Daca amani curatarea posibil ca si mirosul sa persiste mai mult. Pentru aceasta foloseste un burete imbibat cu detergent de vase. In plus, pentru a curata mai usor peretele de langa aragaz, il poti acoperi cu o folie de protectie.

Nu uita sa cureti chiuveta si hota. Apoi, este indicat sa pregatesti un amestec de apa, coaja de citrice, cuisoare, un bat de scortisoara si rozmarin. Pune-l la fiert la foc mic cateva ore. Nu uita sa mai torni apa din cand in cand.

Daca vremea iti permite, poti deschide larg toate ferestrele pentru a se forma curent, iar apoi sa pui in priza si un ventilator, ca sa grabesti aerisirea. Dupa aceea pregateste un amestec si din otet de vin, apa si coaja de citrice. Pune-l la fiert, la foc mic, timp de cateva ore. Cand vezi ca s-a cam evaporat lichidul, mai adauga vin si apa. Vaporii vor neutraliza mirosurile neplacute. Nu-l arunca imediat ce ai oprit focul. Mai tine-l pe aragaz 1-2 ore. Va absorbi restul de miros neplacut.

Cu ce mai poti neutraliza mirosul neplacut
- folosirea hotei inseamna mai putine molecule de miros neplacut in aer;
- un filtru de aer;
- parfum de camera sau lumanari parfumate;
- cafea proaspat facuta sau prajituri gatite in cuptor. Placinta cu mere, painea cu nuci si banane ori aroma de cafea proaspat fiarta acopera mirosurile neplacute.

Bine de stiut
- sterge cu detergent toata bucataria, inclusiv peretii, mobilierul si ferestrele;
- spala bine si chiuveta. Aceasta prinde miros neplacut din cauza vaselor murdare;
- imediat ce ai terminat de gatit, spala vasele;
- intotdeauna aeriseste locuinta.

Autor:  Alina Tibichi