Site coolinaria.ro

10 retete pentru dieta Dukan - faza de atac


10 retete pentru dieta Dukan - faza de atac Dintre toate regimurile alimentare, dieta Dukan se remarca prin faptul ca iti da voie sa consumi cantitati nelimitate din alimentele permise, ce-i drept un grup destul de restrans. In al doilea rand, nu te ajuta numai pe moment, ci iti creeaza un plan pe care il poti urma pentru tot restul vietii.

Pentru a obtine rezultatele scontate, trebuie sa treci prin: faza de atac, etapa de croaziera, etapa de consolidare si etapa de stabilizare definitiva. Iata 10 retete pe care le poti pregati in faza de atac a dietei Dukan, cea mai dificila etapa din toate:

1. Piept de pui umplut
Ingrediente

un piept de pui mare, o lingura de branza degresata complet, 1 lingura de pudra de usturoi, mix de ierburi, 1 felie de bacon, sare.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se frige usor felia de bacon (fara ulei!), apoi se taie marunt si se amesteca cu mixul de ierburi, branza degresata, pudra de usturoi si sarea.
Se taie pe lung pieptul de pui pentru a crea un fel de “buzunar” si se umple cu compozitia pregatita anterior. Se prind marginile cu ajutorul unei scobitori.
Intr-o tigaie de teflon, fara ulei, se pune pieptul de pui si se rumeneste pe ambele parti, dupa care se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 20 minute. Se serveste imediat.

2. Oua Benedict
Ingrediente

1 ou, 1 albus, 2 felii de bacon.
Pentru sos aveti nevoie de: 1 galbenus, 1 lingura de mustar Dijon, 2 linguri de suc de lamaie, 50 ml lapte degresat complet, usor incalzit.

Mod de preparare
Sos
Se amesteca la foc mic, intr-o tigaie, sucul de lamaie cu galbenusul si mustarul. Se tine pe foc pentru a se ingrosa. In momentul in care ajunge in punctul de fierbere se adauga laptele incalzit si se continua cu amestecarea pana cand rezulta un sos mai gros.
Oua
Se frige baconul un minut, apoi se sparge in tigaie oul si se adauga si albusul de la celalalt ou. Cand e gata, se pune oul pe o farfurie, iar deasupra se toarna sosul pregatit in prealabil.

3. Chiftele cu carne
Ingrediente

carne de vita tocata, o ceapa mica tocata, 1 lingura de usturoi, mix de ierburi, indulcitor.

Mod de preparare
Se pune putina apa intr-o tigaie si se caleste usor ceapa in ea. Se scoate apoi si se amesteca cu usturoiul, carnea, indulcitorul si mixul de ierburi. Se ia cate putin din compozitie, se modeleaza chiftele si se frig in tigaie de teflon, fara ulei. Se pot servi cu sos de iaurt.

4. Pui in stil marocan
Ingrediente

un piept de pui taiat marunt, 1/2 ceapa tocata, 2 felii de bacon cu putine grasimi, 1 lingura chimion, 1 lingura pudra de coriandru, 1/2 lingura pudra de chilli, 1/2 lingura turmeric, 150 ml supa de pui, 2 linguri de branza degresata complet.

Mod de preparare
Se frige pieptul de pui intr-o oala antiaderenta, fara ulei, apoi se reduce focul si se adauga ceapa si baconul. Dupa un minut se pun supa de pui, ierburile si branza degresata. Se amesteca bine, se acopera cu capacul si se lasa asa in jur de 10 minute.

5. Bezele dietetice
Ingrediente

1 albus si indulcitor dupa gust.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. Se bate bine albusul cu ajutorul unui mixer. Se adauga indulcitorul si se continua cu amestecarea pana cand rezulta o compozitie omogena.
Se ia din compozitie cu lingura si se pune cate putin intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 45 minute sau pana cand se intaresc. Cine doreste, poate servi acest desert cu iaurt degresat complet.

6. Omleta indiana picanta
Ingrediente

2 oua, un ardei iute tocat marunt, 1/2 ceapa rosie tocata, 1 fir de ceapa verde, 1 lingura de coriandru proaspat tocat, un varf de cutit de garam masala, un varf de cutit de turmeric, piper, sare.

Mod de preparare
Se sparg ouale intr-un bol, se potrivesc de piper si sare si se bat usor cu o furculita. Se adauga apoi ceapa, chilli, ceapa verde, condimentele, coriandrul si se amesteca bine.
Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, se pune compozitia pregatita. Dupa cateva minute se intoarce pe partea cealalta.

7. Fructe de mare in stil spaniol
Ingrediente

mix de fructe de mare pre-gatite (midii, calmar, creveti), 1 catel de usturoi zdrobit, 1/2 ardei iute tocat marunt, piper, sare, arpagic tocat.

Mod de preparare
Se caleste usturoiul intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, apoi se pun in tigaie si fructele de mare comgelate. In momentul in care apa lasata de fructele de mare incepe sa se evapore, se adauga chilli si se potriveste mancarea de piper si sare. Dupa 10 minute se opreste focul si se serveste cu arpagic.

8. Omleta la cuptor cu somon afumat
Ingrediente

6 oua, 200 g somon afumat, 2 linguri de iaurt degresat complet, 1 lingura de marar uscat, 1 lingura de arpagic proaspat tocat, boabe de piper negru.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se taie marunt 2/3 din somonul afumat, restul se feliaza mai subtire. Se bat ouale cu mararul si cu iaurtul, apoi se adauga somonul taiat marunt, iarasi se amesteca bine si se pun si boabele de piper negru.
Compozitia se toarna intr-o forma din silicon, se pun deasupra feliile de somon, se presara arpagicul tocat si se da la cuptor pentru 40 minute.

9. Frappuccino
Ingrediente

cafea neagra tare sau espresso, lapte degresat complet (luat direct din frigider), indulcitor (dupa gust), cuburi de gheata.

Mod de preparare
Se amesteca intr-un blender laptele, cafeaua si indulcitorul. Cand compozitia devine spumoasa, se pune gheata. Se mixeaza bine, apoi se toarna in pahare si se serveste.

10. Turtite din fulgi de ovaz
Ingrediente

2 oua intregi sau numai 2 albusuri (in cazul persoanelor cu colesterol mare), 3 linguri de tarate de ovaz, 3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grasimi.

Mod de preparare
Cu ajutorul unei tel se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana cand rezulta o compozitie pufoasa si usor lichida. Daca e prea groasa, se mai pune iaurt.
Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei, se pune pe rand cate 1/2 din compozitie si se frige la foc mediu, pe ambele parti.

Autor:  Alina Tibichi