Site coolinaria.ro

Puneti metabolismul la treaba


Puneti metabolismul la treaba Din pacate nu toate avem darul de a manca tot ce poftim si de a nu pune nici macar un gram de grasime pe noi. Este adevarat unele persoane au un metabolism atat de bun incat pot sa isi indeplineasca orice pofta gastronomica ca nu vor suferi prin acumulare de kilograme in plus, vor ramane la fel de slabe ca si inainte. In timp ce altii, care incearca sa isi pacaleasca metabolismul mancand peste masura si tinand mai apoi regim strict, cu siguranta se pot trezi cu un nou strat de grasime peste solduri. Din nefericire metabolismul depinde atat de specificul organismului fiecarei persoane in parte cat si de mostenirea genetica.

Chiar daca ai un metabolism slab asta nu inseamna ca trebuie sa te dai batuta si sa te complaci in aceasta situatie, sunt cateva metode prin care iti poti pacali metabolismul sa treaca la treaba si sa nu mai leneveasca:
- conteaza foarte mult sa mananci in portii mici si des decat mult si rar, deoarece portiile mici permit trupului tau sa arda caloriile mult mai usor si mai repede decat daca il umpli din prima cu o farfurie intreaga de cartofi prajiti.
- cu totii avem tendinta de a nu manca dimineata, fie ca suntem prea grabiti pentru a ajunge la serviciu fie din simplul motiv ca nu avem chef sa mancam atat de dimineata, insa este gresit. Metabolismul nostru toata noaptea a dormit, iar noi trebuie sa ii dam de lucru inca de dimineata pentru a se trezi altfel isi va prelungi starea de lene si pe parcusul zilei si va actiona cu pasi inceti atunci cand veti servi masa.
- consuma legume, fructe, cereale, majoritatea fibrelor si proteinelor sunt mult mai usor de digerat, e ca si cum ai inlocui carnea de porc cu pieptul de gaina, este mai usor pentru stomacul tau sa asimileze carnea de gaina care are un nivel scazut de grasimi.
- un pic de miscare intotdeauna ajuta, fie ca alegi sa urci scarile si sa nu mai apelezi la lift, sau ca te intorci acasa pe jos de la scoala sau de la serviciu, fie ca faci 10 minute de gimnastica in fiecare dimineata toate te ajuta sa iti pui sangele in miscare si astfel sa ajungi la o mai buna functionare a organismului.

Autor:  Raluca Rusu