Site coolinaria.ro

Mai mult gust, mai multa savoare


Mai mult gust, mai multa savoare Sigur va suna cunoscut "Mai mult gust, mai multa savoare" si poate chiar sunteti implicati in proiectul care are acest slogan. Pentru aceia dintre voi care nu stiu despre ce este vorba, suntem aici sa va informam. In linii mari, este vorba despre un proiect european pilot - "Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile". Aceste grupuri vulnerabile sunt: copiii, varstnicii si femeile insarcinate.

Proiectul se desfasoara timp de un an, pana in iulie 2013 in Bulgaria, Slovacia si, bineinteles, in tara noastra, unde este coordonat de PRAIS Corporate Communications, cu sprijinul autoritatilor locale si al ONG-urilor din Medgidia si Roman.

Pe parcursul a peste 140 de interventii directe, participantii (500 de beneficiari, din care 350 de copii, 40 de femei insarcinate si 110 varstnici) vor fi stimulati sa redescopere gustul, fiversitatea si modul de preparare a fructelor si legumelor, avand totodata acces la o varietate de retete.

De exemplu, in luna noiembrie, s-au organizat 20 de caravane mobile cu demonstratii de gatit urmate de cate o de gustare, iar un medic nutritionist a prezentat beneficiile pentru sanatate ale consumului zilnic de fructe si legume. Mai mult, s-a lansat si un concurs lunar de retete.

Pe langa retetele propuse de nutritionist, in cadrul sesiunilor de gatit se distribuie fructe si legume proaspete necesare prepararii lor. Astfel, pana la sfarsitul acestui an, se vor distribui peste 2000 de kilograme de legume si fructe.

De retinut ca Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum mediu zilnic de 400 de grame de fructe si legume de diferite culori, in timp ce in Romania se consuma sub 220 de grame, cel mai redus nivel din Europa.

Autor:  Liana Hardt