Site coolinaria.ro

Tehnici de gatit escalop de vita


Tehnici de gatit escalop de vita Atunci cand nu ai timp, nu stii ce sa mai faci de mancare sau inca esti incepator in bucatarie, escalopul de vitel te salveaza. Este si usor de preparat, si gustos. In plus, poate fi gatit simplu sau cu orez, ciuperci, cartofi etc.

Bucatarii profesionisti sugereaza ca fiecare bucata de carne sa fie la fel de mare precum felia de cartofi din garnitura. Avand aceleasi dimensiuni, se va gati uniform. De aceea, e bine sa folosesti un cutit greu si ascutit.

Inainte de a o gati propriu-zis, poti sa o fragezesti putin presarand sare, dar nu pune prea multa. Cat timp o lasi deoparte, pregateste mixul de faina, piper si sare. Trece fiecare bucata de carne prin compozitie, apoi pune-o la prajit in ulei sau unt, pana se rumeneste pe ambele parti.

Escalopul se serveste, de obicei, cu sos preparat din vin, bulion si lamaie. Daca nu pregatesti sos, poti marina carnea inainte de a o praji.

O alta tehnica de a gati escalop e sa folosesti chiar si carne tocata. In functie de preferinte, poti sa o feliezi, sa o maruntesti sau sa o tai cuburi. Pulverizeaz-o apoi cu spray de gatit. Pune intr-o tava un strat de cartofi si ceapa, unul de carne, apoi alt strat de cartofi si ceapa si tot asa pana la final, terminand cu cartofi si ceapa. Toarna lapte cat sa acoperi, presara branza razuita si da la cuptor.

Cine doreste, poate pregati escalop de vita si cu orez. Daca acesta nu e gatit, atunci ai nevoie de cel putin 230 ml de lichid la fiecare 100 g orez. Branza se pune la final.

Escalopul este gustos si daca pui niste usturoi, patrunjel, rozmarin sau busuioc. E bine, insa, sa inlocuiesti rosiile la conserva si sucul de rosii cu supa de vita ori lapte.

Autor:  Alina Tibichi