Site coolinaria.ro

Idei de retete: 10 bauturi de Craciun


Idei de retete: 10 bauturi de Craciun De pe masa festiva de Craciun nu trebuie sa lipseasca in nici un caz bauturile. Daca iti doresti ca anul acesta sa pregatesti ceva mai special, iata mai jos 10 retete interesante si usor de preparat, din repertoriul international.

1. Holiday Glogg (Cocktail suedez de Sarbatori)
Ingrediente
350 ml vodka, 750 ml vin rosu sec, mix de condimente uscate, 1 lingura de coaja de portocala rasa, 2 linguri de zahar, 2 linguri de migdale oparite, 4 linguri de stafide.
Mod de preparare
Intr-un vas mai mare se amesteca vinul cu vodka, zaharul, coaja de portocala si mixul de condimente uscate, pus intr-o panza de tifon. Se lasa pe foc mic cel putin o jumatate de ora, dar avand grija sa nu fiarba. Se indeparteaza apoi de caldura si se scot condimentele uscate. Se pun cateva stafide si migdale in cani, dupa care se toarna lichidul fierbinte si se serveste.

2. Dijon Sidecar
Ingrediente

60 ml coniac, 30 ml Creme de Cassis de Dijon, 15 ml suc de lamaie proaspat.
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele, apoi se toarna intr-un pahar de Martini, racit in prealabil. Ca decor se poate folosi coaja de portocala.

3. Warhol Crush
Ingrediente

12 crengute de rozmarin proaspat, 6 fructe de zmeura, 60 ml suc de merisoare, 100 ml sirop simplu, 45 ml vermut.
Mod de preparare
Se amesteca zmeura cu rozmarinul si siropul intr-un shaker. Dupa aceea se umple pe jumatate cu gheata si se adauga sucul de merisoare si vermutul. Se agita bine de 8-10 ori si se toarna intr-un pahar de martini inghetat. Ca decor se folosesc o crenguta de rozmarin si un betisor cu cateva bucati de zmeura.

4. The Cointreau Teese
Ingrediente

45 ml Cointreau, 15 ml sirop violet Monin, 15 ml suc de lamaie proaspat, 100 ml suc de mere.
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele, apoi se toarna intr-un pahar decorat cu ghimbir.

5. Green Forest Eco-cocktail
Ingrediente

60 ml suc de lime, 5-8 frunze de menta, gheata, 30 ml apa gazoasa, 2 crengute de pir.
Mod de preparare
Se amesteca toata ingredientele cu gheata, apoi se toarna intr-un pahar de martini si se decoreaza cu crengutele de pir.

6. Velvet Edie
Ingrediente

3 parti vermut, 1 parte suc de lamaie, sirop simplu, zmeura, 2 frunze de menta.
Mod de preparare
Se amesteca usor o bucatica de zmeura si o frunza de menta cu siropul simplu intr-un shaker. Se adauga restul ingredientelor, se agita bine, apoi se toarna intr-un pahar. Ca decor se folosesc cealalta frunza de menta, o felie de lamaie si zmeura.

7. Coquito de casa
Ingrediente

830 ml lapte de cocos, 470 ml rom, 415 ml lapte condensat, 4 galbenusuri.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca foarte bine, dupa care se toarna bautura intr-o sticla si se baga in frigider. Se serveste in pahare mici, cu nucsoara presarata.

8. Sweet Standard
Ingrediente

vodka ruseasca, 1 lingura de miere de albine, 2-3 cuburi de gheata.
Mod de preparare
Se amesteca bine toate ingredientele, iar apoi se toarna intr-un pahar mic. Ca decor se pune o bucata de ghimbir proaspat pe marginea paharului.

9. Bohemian Cocktail
Ingrediente

45 ml vermut, 60 ml suc de portocale, 30 ml suc de merisoare, 7,5 ml Grenadine.
Mod de preparare
Se umple un pahar pe jumatate cu gheata. Se toarna vermutul, sucul de portocale si sucul de merisoare. Se pune apoi Grenadine si se lasa deoparte pentru a se decanta. Se poate decora cu o felie de portocala.

10. Cinnamon Fig Martini
Ingrediente

45 ml vodka Belvedere, 7,5 ml Grand Marnier, 45 ml suc de lime proaspat, 1 lingura de apa fiarta cu scortisoara si zahar, 30 ml suc de portocale rosii, smochine feliate.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un shaker, se amesteca bine si se toarna intr-un pahar. Se decoreaza cu smochinele feliate si se serveste imediat.

Autor:  Alina Tibichi