Site coolinaria.ro

Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile


Idei de retete: bruschete pentru toate gusturile Se pregatesc in cateva minute, ai nevoie de foarte putine ingrediente si sunt o gustare ideala. Acestea sunt bruschetele. Pe langa faptul ca te ajuta sa faci economie de timp si bani, ele pot fi pregatite dupa gustul fiecaruia.

Punctul comun al tuturor retetelor de bruschete consta in rumenirea feliilor de paine. Dupa aceea, fiecare pregateste diverse toppinguri. Spre exemplu, se poate prepara o crema din unt, cativa catei de usturoi pisati, oregano, busuioc si marar.

Bruschetele se mai pot pregati cu branza ricotta si rosii coapte, cu ridiche si sos pesto ori cu ciuperci si mix de ierburi. Pentru o masa putin mai pretentioasa, sunt ideale bruschetele cu somon afumat. Iata ce ai mai putea gati acasa.

1. Bruschete cu creveti si tarhon
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, 2 linguri ulei de masline, creveti fierti, 70 g maioneza, 2 linguri de tarhon proaspat tocat, 1 lingura suc de lamaie proaspat, sare kosher, piper negru.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Se ung feliile de paine cu ulei, apoi se rumenesc maximum 5 minute pe fiecare parte. Cat timp sunt in cuptor, se amesteca maioneza cu crevetii, sucul de lamaie si tarhonul si se potriveste compozitia de piper si sare. Toppingul obtinut se pune pe fiecare felie de paine.

2. Bruschete cu masline si anghinare
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, inimi de anghinare, 5 linguri de ulei de masline, masline taiate marunt, parmezan, sare kosher, piper negru, patrunjel.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se pun feliile de paine, unse cu ulei, intr-o tava si se baga in cuptor pentru a se rumeni, in jur de 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp, se amesteca maslinele cu anghinarea, patrunjelul si restul de ulei. Crema rezultata se potriveste de piper si sare, iar apoi se pune cate putin pe fiecare felie de paine. La final se presara parmezan.

3. Bruschete cu branza cu mucegai si condimente
Ingrediente

24 felii de bagheta, 2 linguri ulei de masline, 115 g branza cu mucegai (taiata fin), 100 g sos de smochine condimentat.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 205 grade, se ung cu ulei feliile de paine pe ambele parti si se rumenesc in cuptor. Se scot apoi, se pune cate putin din sosul cu smochine condimentat, se completeaza cu feliile de branza cu mucegai si se servesc.

4. Bruschete cu salam si fenicul
Ingrediente

felii subtiri de bagheta, 3 linguri ulei de masline, o jumatate de bulb de fenicul (feliat subtire + 1 lingura de frunze de fenicul tocate marunt), jumatate de lingura de coaja de portocala razuita, 2 linguri suc de portocala proaspat, sare kosher, piper negru, 3 felii subtiri de salam.

Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se ung feliile de paine cu ulei, se pun intr-o tava de copt si se dau la cuptor pentru a se rumeni, 4-5 minute pe fiecare parte. Intre timp se amesteca sucul si coaja de portocala cu feniculul si cu restul de ulei. Se potriveste compozitia de piper si sare, se ia cate putin din crema, se pune pe fiecare felie, se adauga feliile de salam si se presara frunze de fenicul tocate.

Foto: Flickr

Autor:  Alina Tibichi