Site coolinaria.ro

Dieta de ianuarie


Dieta de ianuarie Foarte des, inceputul de saptamana, de luna si chiar de an este asociat cu dorinta de a urma o dieta. Vrem sa avem un corp de invidiat pentru ca aprecierea si uimirea celor din jur ne fac sa ne simtim bine. Cand incepem totusi dieta?

De-a lungul timpului, s-a constatat ca persoanele care au ales data de 1 ianuarie drept prima zi de dieta au renuntat dupa 2-3 saptamani, pe cand data de 15 ianuarie, de exemplu, garanteaza respectarea dietei mai mult de o luna. Asta pentru ca la inceputul lui ianuarie suntem mai nervosi, in principal din cauza pregatirilor facute de Sarbatori, dar spre mijlocul lunii ne revenim, lucrurile intrand pe fagasul lor normal.

De ce ne propunem sa slabim chiar in ianuarie?
Masa festiva de Sarbatori, plina de calorii, e un motiv. Cel de-al doilea il reprezinta apropierea primaverii, cand renuntam la haine, iar siluetele noastre vor fi mai evidente in mod cert.

De ce renuntam la o dieta?
Pentru ca nu ne propunem cu exactitate ceva, avem asteptari prea mari si credem ca ne-ar costa mult mai mult o alimentatie sanatoasa.

10 sfaturi pentru a respecta pana la capat o dieta
Pregateste-te psihologic.
Inainte de a incepe o dieta, gandeste-te bine care sunt implicatiile. Foarte posibil sa fie nevoie sa renunti la unele mancaruri preferate, sa faci fata tentatiilor, sa-ti schimbi semnificativ stilul de viata sau macar regimul alimentar.

Gandeste pozitiv.
Se spune ca atitudinea e totul. Daca te convingi de faptul ca esti in stare sa slabesti si ai incredere suficienta in tine, atunci succesul iti e garantat. Nu trebuie sa-ti spui ca nu poti, ci ca este greu, dar nu imposibil.

Fii sincer cu tine.
Analizeaza-te cu atentie si identifica problema din cauza careia nu reusesti sa respecti conditiile unei diete. Astfel, vei gasi si solutia.

Trateaza situatia cu seriozitate.
Respecta intru totul dieta timp de o luna, iar trage concluzia. Vezi ce este bine si ce este rau; ce nu merge si ce poate fi imbunatatit.

Accepta ajutorul celor din jur.
Uneori, ai nevoie de un sfat, de un sprijin. Familia si prietenii constituie mediul ideal. In momentul in care esti gata sa renunti, ei iti amintesc de ce te-ai apucat de dieta si ce ti-ai propus pe termen scurt si mediu. Cu alte cuvinte, te vor ajuta sa treci peste momentele dificile.

Alege dieta potrivita.
Vrei sa ajungi la greutatea ideala pentru inaltimea ta? Nici o problema. Primul pas consta in analizarea stilului tau de viata. Daca esti o persoana activa, ocupata, care lucreaza mult sub stres, ai nevoie de ceva care sa-ti ofere si energie, nu numai sa te ajute sa dai jos kilogramele in plus. Personalizand dieta, ai multe sanse sa-ti atingi telul.

Planifica totul.
Intocmeste meniul pentru zilele de lucru, pentru week-end-uri. Gandeste-te ce activitati fizice ai, cum ai putea sa faci mai mult sport etc.

Fa miscare.
Incepe cu o usoara plimbare zilnica. Mergi in parc, in locurile preferate, viziteaza-ti orasul.

Fii o persoana realista.
Un kilogram poate fi dat jos mult mai repede decat 10. Nu incerca sa grabesti lucrurile, pentru ca e foarte probabil sa compromiti toate eforturile depuse pana acum. Fii constient ca 10 kilograme inseamna o perioada destul de indelungata.

Ai in vedere alternativele.
Daca esti una dintre persoanele care incearca de foarte mult timp sa slabeasca, dar nu reusesc, e momentul sa te gandesti la alte variante. Cea mai la indemana este vizita la un doctor de specialitate. El este in masura sa-ti prescrie tratamentul adecvat.

Autor:  Alina Tibichi