Site coolinaria.ro

5 idei de retete de biscuiti pentru ceai


5 idei de retete de biscuiti pentru ceai La micul dejun, pentru pachetul de mancare de la serviciu ori cu ceai sau cafea, biscuitii sunt ideali. Simpli, cu frisca, vanilie, ciocolata, ei sunt gustosi si usor de preparat. Iata 5 retete de biscuiti pentru toate gusturile.

1. Biscuiti cu bere
Ingrediente

500 g faina, 180 ml bere, 3 linguri praf de copt, 1 lingura sare, 170 g unt.
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea, apoi se adauga treptat untul, pana cand aluatul devine faramicios. Se incorporeaza berea, dupa care se framanta usor si se intinde pe masa, dar sa nu fie mai gros de 1.25 cm. Cu ajutorul unui cutit se decupeaza biscuitii. Acestia se coc in jur de 10-12 minute sau pana cand se rumenesc.

2. Biscuiti cu smantana
Ingrediente

500 g faina, 180 g smantana, jumatate lingura sare, jumatate lingura bicarbonat de sodiu, 3 linguri praf de copt, o lingura jumatate de apa.
Mod de preparare
Se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Se adauga smantana si se mixeaza pana cand rezulta un aluat moale. Daca trebuie, se mai poate adauga apa. Biscuitii se modeleaza cu mainile pudrate cu faina. Se rumenesc, in general, 10-12 minute.

3. Biscuiti cu miere de albine
Ingrediente

250 g faina, 1 lingura miere de albine, o lingura jumatate praf de copt, un sfert lingura sare, un sfert lingura crema de tartru (sare acida), 57 g unt rece, 80 ml lapte.
Mod de preparare
Intr-un bol mare se amesteca faina cu crema de tartru, praful de copt si sarea. Se adauga apoi untul. Cand compozitia devine faramicioasa se pun laptele si mierea de albine. La final, aluatul se framanta usor maximum 10 minute, dupa care se intind foi de grosime pana in 2 cm si se taie biscuitii in diverse forme. Acestia se pun intr-o tava de copt gresata in prealabil, la o distanta de aproximativ 2,5 cm unul de celalalt. Se coc 10-15 minute, la 230 grade Celsius, sau pana cand se rumenesc.

4. Biscuiti cu scortisoara si smantana
Ingrediente

500 g faina, 2 linguri zahar alb, jumatate lingura praf de scortisoara, 2 linguri praf de copt, un sfert lingura bicarbonat de sodiu, un sfert lingura sare, 115 g margarina, 230 g smantana, 4 linguri lapte, 120 g stafide, 60 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 230 grade Celsius. Intr-un bol mai mare se amesteca faina, scortisoara, zaharul alb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Apoi se incorporeaza margarina, smantana, stafidele si 2 linguri de lapte. Daca mai trebuie, se mai poate pune lapte. Aluatul se framanta pe o masa infainata aproximativ 10 minute, dupa care se intinde (nu trebuie sa fie mai gros de 1.3 cm). Cu un cutit sau cutter special se decupeaza biscutii, se pun intr-o tava de prajituri, pudrata cu faina, si se dau la cuptor, pentru 10-12 minute. Se lasa la racit pe gratar.
Separat se amesteca zaharul pudra cu celelalte linguri de lapte. Compozitia se toarna peste biscuitii calzi, apoi se presara scortisoara.

5. Biscuiti cu frisca
Ingrediente

250 g faina, 120 ml smantana pentru frisca, o lingura jumatate praf de copt, un sfert lingura de sare.
Mod de preparare
Intr-un bol mare se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea, apoi se pune smantana. Se transfera aluatul pe o masa infainata si se framanta usor cam 10 minute. Se decupeaza biscuitii si se pun intr-o tava de copt nedegresata. Se coc 10 minute, la 220 grade Celsius, sau pana cand se rumenesc usor. Se servesc calzi.

Autor:  Alina Tibichi