Site coolinaria.ro

4 idei de retete de placinte sarate


4 idei de retete de placinte sarate Stilul de viata destul de agitat si lipsa timpului ne afecteaza alimentatia. Intrucat nu avem timp sa stam prea mult in bucatarie, trebuie sa gasim retete care sa fie sanatoase, ieftine si rapid de pregatit. Ele pot fi pachetul nostru de la serviciu, pranzul de acasa si chiar cina din familie. Noi iti propunem 4 retete delicioase, pentru care, foarte probabil, ai acasa toate ingredientele.

1. Placinta cu cartofi si usturoi
Ingrediente

450 g cartofi fierti si curatati de coaja, 6 catei de usturoi proaspat (feliati fin), 250 ml lapte, miez de paine, 3 linguri de parmezan gratinat, 3 linguri de unt.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, se feliaza cartofii si se unge cu unt o tava de copt. Se pune in ea un strat de cartofi, apoi feliile de usturoi, parmezanul si bucati din miezul de paine. Se repeta procedeul pana la final, pastrand totusi un pic de branza si de unt.
Se incalzeste laptele, se toarna peste cartofi, se adauga restul de unt si branza si se da la cuptor, pentru o ora, timp in care mancarea se va rumeni.

2. Placinta cu rosii si branza de capra
Ingrediente

1 blat de placinta, 1 rosie mare feliata, piper si sare dupa gust, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita busuioc uscat, jumatate lingurita pudra de usturoi, jumatate lingurita pudra de ceapa, 25 g parmezan ras, branza de capra.

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Se intinde blatul intr-o tava de placinte si da coace in cuptor. Cand s-a rumenit, se scoate si se lasa la racit.
Se amesteca separat branza de capra cu busuioc, oregano, pudra de ceapa si pudra de usturoi, iar compozitia obtinuta se pune peste blat. Se asaza apoi rosiile de jur imprejurul vasului in interior si se presara piper, sare si parmezan.
Se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute. In acest timp, branza se rumeneste, rosiile se inmoaie iar blatul capata o textura crocanta.

3. Placinta cu carne de vita si ardei gras
Ingrediente

450 g carne de vita tocata, 1 ceapa tocata, 450 g gogosari rosii (cu tot cu sos), 100 g branza Cheddar razuita, aluat frantuzesc, ciuperci feliate si uscate.

Mod de preparare
Se pune o foaie de aluat intr-o tava. Se trec gogosarii prin robotul de bucatarie pentru a fi maruntiti cat mai bine. Ceapa si carnea se calesc intr-o tigaie. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga ciupercile, gogosarii si branza.
Se amesteca bine, dupa care compozitia se pune peste blat. Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se unesc usor marginile blaturilor. Se da la cuptor la 180 grade Celsius.

4. Placinta cu ton si broccoli
Ingrediente

360 g lapte praf, 280 g broccoli tocat, 190 g ton uscat si maruntit, 125 g faina, 38 g faina de porumb, 75 g margarina, 58 ml apa rece, 58 g parmezan ras, jumatate lingurita de sare, jumatate lingurita de mix de marar proaspat si uscat, felii de lamaie pentru servire.

Mod de preparare
Prima data se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Apoi se amesteca faina alba cu faina de porumb si cu un sfert din cantitatea de sare. Se adauga margarina in compozitie si se amesteca pana cand incepe sa aiba textura putin grunjoasa. Atunci se pune apa, cate o lingura pe rand, amestecand usor cu o furculita pentru a se omogeniza.
Aluatul obtinut se intinde pe o masa infainata si se trece peste el cu sucitorul pentru a rezulta blatul. Acesta se pune dupa aceea intr-o tava de copt termorezistenta, se aranjeaza marginile si se brazdeaza.
Spre final se amesteca broccoli, scurs de apa, cu restul de sare si de ingrediente. Mixtura rezultata se pune peste blat si se da la cuptor pentru 60 de minute. Inainte de servire se lasa deoparte cam 10 minute. Se serveste cu felii de lamaie.

Autor:  Alina Tibichi