Site coolinaria.ro

Obezitatea abdominala - pericole pentru sanatate si sfaturi pentru slabit


Obezitatea abdominala - pericole pentru sanatate si sfaturi pentru slabit Obezitatea abdominala este o problema cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii. Daca grasimea subcutanata se observa pe coapse, fese, abdomen, cea interna se depune pe organele vitale (plamani, ficat, inima etc.)

Nu este o problema atata timp cat nu depaseste o anumita limita (grasimea formeaza un strat de protectie). Este rau atunci cand, fiind in cantitate mult mai mare decat ar trebui, cauzeaza hipertensiune, diabet de tip 2, afectiuni cardiovasculare, dementa si chiar anumite forme de cancer.

Conform unor specialisti, un corp in forma de para e mai sanatos decat cel in forma de mar, intrucat acesta din urma are o talie mai mare. La primul, soldurile si coapsele sunt mai mari, deci mai putin probabil sa fie afectate organele interne.

De retinut ca obezitatea abdominala tine si de mostenirea genetica, dar si de activitatea fizica.

Cum scapi de grasimea de pe abdomen
1. Exercitiile fizice ard grasimea, inclusiv cea interna.
Ba chiar pot incetini procesul de depunere a grasimii. Este ideal sa faci aerobic 30 minute, timp de patru ori pe saptamana. Chiar si activitatea moderata este benefica (curatenie in gradina, zumba, fotbal cu copiii etc.)

Renunta la lift in favoarea scarilor; alege plimbarea pe jos in detrimentul masinii; la fiecare 30 de minute ridica-te si fa cativa pasi. Asadar, nu trebuie neaparat sa mergi la sala de gimnastica. Din pacate, nu sunt exercitii speciale pentru grasimea de pe un anumit organ.

2. Nu exista dieta-minune pentru grasimea de pe abdomen.
Totusi, atunci cand pierzi in greutate urmand orice fel de dieta, mai intai se vede la abdomen, in general. O dieta cu fibre poate fi de ajutor. Conform unei cercetari, persoanele care mananca 10 grame de fibre solubile zilnic acumuleaza mai putina grasime interna decat restul. Asadar, mananca 2 mere mici, putina mazare sau fasole.

E bine, in schimb, sa renunti la indulcitori, siropuri, grasimi trans- si grasimi saturate, cereale indulcite, vafe, clatite. Dulciurile le poti inlocui cu fructe (zaharul din fructe e digerat diferit. In plus, fibrele din fructe incetinesc absorbtia zaharurilor). Alege cereale integrale, carne slaba, fibre, avocado, nuci, boabe de soia si, uneori, ciocolata.

Mananca la micul dejun.
Include proteine si fibre de calitate superioara. Incearca oua, unt de arahide, legume si fructe proaspete. Astfel, vei simti senzatia de satietate mai mult timp.

Mananca mai putin seara.
Pentru ca suntem mai putin activi dupa cina, grasimea se poate depune mai repede.
In zilele in care simti ca nu ai dormit suficient, consuma carne, pentru a avea suficiente proteine. In caz contrar, vei simti pofta de junk-food sau de snacksuri si chipsuri.

3. Odihneste-te suficient, adica 6-7 ore.

4. Inlatura stresul.
Cand esti stresat, ai tendinta sa mananci orice, iar asta e o problema. In general, stresul face ca nivelul cortizolului sa creasca, ducand la aparitia poftei pentru gustari cu multe calorii.

5. Hidrateaza-te corespunzator.
Bea apa multa pentru ca metabolismul sa fie cat mai activ. In plus, asa sunt eliminate mai repede toxinele din corp.

Ce nu stim despre grasimea abdominala
- in functie de alimente, poti arde sau poti depune grasime
Comparand un grup de persoane care au mancat cereale rafinate si unul care a consumat fasole si cereale integrale, s-a observat ca al doilea grup a dat jos mai multe kilograme decat primul.
Asadar, e bine sa inlocuiesti painea alba si pastele cu linte, fasole sau naut.

- 1-2 linguri de otet de mere ard din grasimea abdominala;
- persoanele care fac exercitii fizice regulat si beau ceai verde toata ziua scad mai repede in greutate;
- persoanele care servesc 6 mese mici zilnic se ingrasa mai putin decat cele care mananca 3 mese consistente.

Autor:  Alina Tibichi