Site coolinaria.ro

5 idei de retete vegetariene rapide


5 idei de retete vegetariene rapide Masa de seara este bine sa cuprinda preparate mai usoare, intrucat metabolismul nostru incetineste, iar caloriile nu sunt arse precum in timpul zilei. Asadar, salatele si diverse tarte trebuie sa ia locul fripturilor. Intr-adevar, acestea din urma sunt delicioase, insa trebuie sa ne gandim la sanatatea si silueta noastra.

Noi iti propunem 5 retete vegetariene rapide, care pot fi pregatite atat pentru cina, cat si pentru pachetul cu mancare luat la serviciu.

1. Quesadilla cu fasole neagra
Ingrediente

1 avocado copt si taiat cuburi, 2 lingurite de ulei de canola, 4 tortilla din grau integral, cca 100 g sos salsa proaspat, cca 100 g branza rasa Monterey Jack, cca 300 g fasole neagra.

Mod de preparare
Se amesteca branza cu fasolea si cu un sfert din sosul salsa. Compozitia obtinuta se pune pe fiecare tortilla, apoi foile se impaturesc in jumatate, apasand usor ca sa se aplatizeze. La final, tortilla se rumeneste in ulei incins, intr-o tigaie antiaderenta. Se servesc cu avocado si cu restul de sos salsa.

2. Pachetel cu sos de avocado si fasole alba
Ingrediente

2 linguri otet de cidru, 1 lingura ulei de canola, 1/4 lingurita de sare, 1 morcov mediu ras, 1 avocado copt, 2 linguri ceapa rosie tocata marunt, 4 tortilla, cc 100 g branza Cheddar, cca 450 g varza rosie rasa, cca 50 g coriandru proaspat tocat, fasole albe fierte, 2 linguri ardei iute in sos picant.

Mod de preparare
Cu ajutorul unui tel se bat otetul, sosul, uleiul si sarea, dupa care se pun coriandrul, morcovul si varza si se amesteca bine.
Fasolea si avocado se zdrobesc in alt bol, folosind o furculita. Cand compozitia e omogena, se pun branza si ceapa. La final, pe fiecare tortilla se pune mai intai din mixul cu fasole, apoi din salata de varza si morcov si se ruleaza. Inainte de servire, pachetelele se pot taia in jumatate.

3. Paste orecchiette cu broccoli si naut
Ingrediente

1/8 lingurita de sare, 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat, 2 lingurite otet de vin rosu, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingura ulei de masline extravirgin, 2 lingurite faina alba, 1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat sau 1/8 lingurita rozmarin uscat, cca 110 g paste orecchiette din grau integral, cca 180 ml supa de legume, naut spalat si clatit, broccoli.

Mod de preparare
Mai intai se pun la foc potrivit pastele, intr-o oala mare cu apa. Dupa aproximativ 6 minute din momentul in care au inceput sa fiarba se adauga broccoli, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc dupa 3 minute, se scurg, se clatesc si se usuca oala.
Cu ajutorul unui tel se bat faina si supa. Se incinge uleiul in oala, se adauga rozmarinul si usturoiul si se amesteca foarte putin. Dupa maximum un minut, se pune compozitia cu supa si se bate totul cu telul. Se lasa la fiert pe foc mic, amestecand in mod constant. Cand incepe sa se ingroase, se adauga pastele, nautul, sarea, otetul si piperul si se amesteca. Cand totul s-a omogenizat, se ia de pe foc.

4. Gnocchi cu zucchini si sos de unt cu patrunjel
Ingrediente

2 linguri unt, 2 buc. arpagic medii tocate, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita nucsoara rasa, piper proaspat macinat, 50 g parmezan ras, 30 g patrunjel proaspat tocat, 3 zucchini mai mici (feliati subtire, dar pe lungime), cca 300 g rosii cherry injumatatite, cca 450 g gnocchi proaspete sau inghetate.

Mod de preparare
Prima data se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurg. Intre timp, se topeste untul la foc mediu. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se pun arpagicul si zucchini si se amesteca din cand in cand. Dupa 2 minute se adauga rosiile, nucsoara, piperul si sarea. Din cand in cand, se amesteca usor.
Se ia de pe foc dupa maximum 2 minute, se pun patrunjelul si parmezanul, se amesteca, apoi se adauga pastele. Se servesc imediat.

5. Paste fettuccine cu ciuperci shiitake si busuioc
Ingrediente

cca 220 g fettuccine din grau integral sau spaghete, cca 250 g ciuperci shiitake fierte si feliate, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi zdrobit, 1/4 lingurita sare, piper proaspat macinat, 2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite coaja de lamaie rasa, 10 g busuioc proaspat tocat, 50 g parmezan ras.

Mod de preparare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurg de apa, pastrand jumatate din cantitatea de lichid in care au fiert. Se gateste usturoiul timp de un minut in uleiul incins intr-o tigaie non-aderenta, la foc mic, dupa care se pun ciupercile si se da focul la mediu spre mare. Din cand in cand se invarte in mancare.
Dupa ce s-au rumenit usor, adica in jur de 4-5 minute, se adauga sucul si coaja de lamaie, se potriveste de piper si sare si se ia de pe foc. La final se pun in tigaie pastele, parmezanul, lichidul in care au fiert pastele si foarte putin busuioc. Se amesteca bine, apoi se servesc imediat.

Autor:  Alina Tibichi