Site coolinaria.ro

Descopera arta culinara traditional romaneasca


Descopera arta culinara traditional romaneasca Ieri a avut loc lansarea proiectului de responsabilitate sociala "Descopera traditiile culinare romanesti!", dezvoltat de Bucatarasul cel Dibaci si Russenart Communications. Evenimentul a fost marcat printr-o degustare de produse cu specific autohton, in cadrul careia au fost testate cateva retete romanesti traditionale.

Proiectul se desfasoara in perioada februarie - decembrie 2013 si are drept obiectiv identificarea si promovarea retetelor traditionale vechi si a pensiunilor agroturistice care le-au oferit spre publicare.
Partenerul special al proiectului este Adrian Buzoianu, posesorul site-ului de turism culinar Chef Buzu, care va tine legatura cu pensiunile agroturistice implicate in proiect.

Incepand de acum, in fiecare saptamana, “vedeta” este cate o reteta traditionala, specifica unei anumite regiuni a tarii, dar si perioadei in care este pregatita. Pe durata saptamanii in care este promovata, fiecare reteta va fi pregatita de bucatarii restaurantului Bucatarasul cel dibaci si vanduta la un pret special, promotional, pentru a putea fi testata de toti clientii si vizitatorii restaurantului.

In ultima zi a fiecarei luni, organizatorii vor pregati retete autentic romanesti, servite invitatilor intr-un cadru special.
In total, vor fi adunate 40 de retete din cele 9 regiuni istorice (Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia). Prima regiune care isi va prezenta produsele este Bucovina.

La evenimentul de ieri au luat parte partenerii proiectului, bloggeri din mai multe domenii (timp liber, arta culinara etc.), dar si jurnalisti.

Autor:  Alina Tibichi