Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru salata de cartofi perfecta


Sfaturi pentru salata de cartofi perfecta La pranz, pentru pachetul cu mancare luat la scoala/serviciu si chiar pentru cina, salata de cartofi e perfecta. Usor de facut, ingrediente putine, timp scurt. Pentru a te bucura de o salata foarte gustoasa, e bine sa stii, totusi, cateva trucuri.

Sfaturi pentru cartofi
- alege cartofi mici, cu coaja alba, galbena sau rosie (contin mai multa apa si vor avea o textura mai buna cand se racesc);
- cand ajungi acasa cu cartofii, depoziteaza-i intr-un loc uscat, racoros si ferit de lumina;
- fierbe-i cu tot cu coaja pentru a-si pastra umiditatea naturala, in apa cu sare. Cei carora li se adauga sare la final, cand e gata salata, nu au acelasi gust;
- pune menta in apa in care fierb pentru un plus de aroma;
- cand incep sa fiarba, redu focul la minim si lasa-i asa. Dupa vreo 12 minute, verifica-i cu ajutorul unei furculite;
- cartofii trebuie curatati dupa ce au fiert.

Sfaturi pentru dressing
- in timp ce fierb cartofii, amesteca ceapa cu sare si las-o deoparte;
- dressing pentru salata calda: otet de cidru, zahar si ulei vegetal;
- un alt dressing: maioneza, smantana si iaurt;
- ce poti pune in dressing, in general: telina tocata, mustar Dijon si zeama de lamaie, hrean, paprika, sos iute, etc.
- pentru aroma: patrunjel, menta, coriandru, cimbru, oregano, tarhon, maghiran, rozmarin, busuioc;
- pentru gust: branza (cheddar, feta, gorgonzola), nuci si seminte (de floarea-soarelui, susan etc.), rosii, castraveti, mazare, mere, ceapa rosie, masline, fenicul, inimi de anghinare etc.

Cartofii absorb din dressing. Daca salata pare putin uscata, pune o lingura de apa sau mai mult.

Potrivirea gustului de piper, sare etc. se face inainte sa amesteci dressingul cu cartofii, pentru ca acestia sa-si pastreze culoarea. Tine cont si de temperatura lor. Daca sunt calzi, vor absorbi si mai mult aroma din dressing.

Autor:  Alina Tibichi