Site coolinaria.ro

Dieta persoanelor ocupate


Dieta persoanelor ocupate Silueta ideala este un obiectiv atat pentru persoanele cu un program normal de lucru, cat si pentru cele foarte ocupate. Indiferent de activitate, cu totii vrem sa aratam bine.
Daca orarul de 8 ore ne permite sa mergem si la plimbare, si la sala de gimnastica, programul incarcat abia ne da voie sa ne mai ocupam si de altceva in afara de serviciu.

Totusi, nu trebuie sa disperam. Chiar si asa, putem ajunge la silueta dorita. Solutia consta in urmarea unui regim, nu neaparat special, denumit dieta persoanelor ocupate.
Ideea acesteia a venit odata cu publicarea volumului The Busy Person's Guide to Permanent Weight Loss, de catre nutritionistul Melina Jampolis.

Dieta persoanelor ocupate se bazeaza pe:
- consumul corect de alimente, adica fara exagerari;
- multe exercitii fizice;
- sfaturi pentru programul zilnic;
- trucuri pentru mentinerea unei stari generale bune.

Unul din avantajele respectarii acestei diete consta in faptul ca poate fi adaptata fiecarei persoane, in functie de carbohidratii consumati, varsta, istoric medical si nivel de activitate.

Chiar daca incurajeaza slabirea fara pierderi ale masei musculare, nu esti nevoit sa renunti la mancarurile preferate.

Pe parcursul dietei, inveti cum sa-ti prepari mancaruri sanatoase si rapide, dar fara a te abate de la regimul alimentar. In principal, mesele constau in proteine slabe, putine grasimi sanatoase, cereale integrale, fructe si legume.
Autorul cartii se bazeaza pe ideea consumului de fibre, grasimi sanatoase si proteine slabe.

Pentru a arde calorii si grasimi, se recomanda foarte multa miscare fizica, dar cum programul incarcat nu iti permite sa mergi la sala, incearca sa arzi calorii facand ceea ce faci de obicei.
De exemplu, spala masina acasa, nu in oras; renunta la lift in favoarea scarilor; daca stii ca trebuie sa vorbesti mai mult timp la telefon, nu sta pe loc, ci plimba-te; renunta la seara de film pentru o partida de bowling; mergi pe jos spre casa etc. Se recomanda activitate fizica cel putin jumatate de ora zilnic.

De asemenea, daca stii ca trebuie sa mergi la o petrecere diseara, in timpul zilei renunta la produsele cu amidon si grasimi in favoarea unei salate la pranz. Iar inainte de a iesi pe usa, ia o gustare bogata in fibre, care sa-ti mai taie din apetit.

Si la restaurant poti sa ai grija. Spre exemplu, daca esti intr-un local italian, este recomandabil sa incepi cu o supa minestrone, apoi sa continui cu paste si pui Marsala sau marinat.

In timpul zilei, ca sa nu fii tentat de ceva de la fast-food, consuma un pumn de nuci, un fruct, un baton cu proteine etc.

Daca vrei sa fii o persoana slaba, nu trebuie sa gandesti si sa traiesti precum o persoana supraponderala. Trebuie sa faci schimbari gradual.

Autor:  Alina Tibichi