Urzica este una dintre plantele care se gaseste in multe locuri de pe glob si care se foloseste atat pentru a gati, cat si pentru a trata diverse afectiuni.
Planta poate ajunge pana la 2-4 m inaltime si are frunze albe, verzi si galbene. In plus, spre deosebire de altele, de la urzica se utilizeaza toate partile (si radacina, si tulpina, si frunze).
Urzicile sunt o sursa buna de: vitaminele A, B, C, E si K (impiedica sangerarile excesive), fier, magneziu, calciu, betacaroten, fosfati etc.
Motive pentru a consuma urzici
- datorita continutului ridicat de fier, e folosita pentru a trata anemia, reumatismul si artrita. In plus, fierul actioneaza si impotriva starii de oboseala;
- ajuta la formarea si coagularea celulelor din sange;
-
femeile insarcinate trebuie sa manance urzici pentru a nu avea sangerari si pentru ca fetusii sa se dezvolte normal;
- reduce simptomele pre-menstruale si regleaza sangerarea;
- alina
simptomele menopauzei;
- frunzele de urzica sunt eficiente pentru a diminua refluxul gastric, colita, boala celiaca, greata etc.;
- este de folos in tratamentul impotriva Alzheimerului;
- reduce
gingivita;
- combate durerile de gat, sangerarile nazale, hemoroizii inflamati;
- trateaza: prostata benigna, sinuzita, rinita etc.;
- ajuta la
eliminarea pietrelor de la rinichi;
- omoara parazitii si
viermii intestinali;
- are beneficii pentru
sistemul endocrin;
- previne urinarea nocturna in pat la copii;
- micsoreaza riscul aparitiei afectiunilor de piele;
- persoanele care sufera de
lupus sau alte probleme ale sistemului imunitar trebuie sa bea zilnic ceai de urzica sau sa consume frunze la aburi;
- reduce consideral
caderea parului;
- trateaza chiar si
matreata;
- se comporta precum un balsam pentru scalp.
Autor: Alina Tibichi