Site coolinaria.ro

5 deserturi cu gelatina


5 deserturi cu gelatina Deserturile cu gelatina sunt pregatite prin amestecarea gelatinei cu diverse ingrediente, cum ar fi fructe, suc de fructe si ciocolata. Sunt usor de facut, nu ai nevoie de cine stie ce timp pentru a le prepara si pot fi consumate in doar cateva ore.
Iata 5 deserturi cu gelatina gustoase:

1. Jeleu de migdale
Ingrediente

250 ml lapte, 50 g zahar, o lingurita extract de migdale, un plic de gelatina fara aroma, apa foarte fierbinte, 430 g cocktail de fructe + sirop

Mod de preparare
Amesteca apa cu gelatina pana cand aceasta s-a dizolvat complet, apoi adauga laptele, zaharul si extractul de migdale. Pune totul intr-o tava si da la frigider peste noapte. A doua zi, taie jeleul in cuburi si serveste cu cocktail de fructe.

2. Crema de menta
Ingrediente

1/8 lingurita de sare, 180 ml apa, 60 ml suc de lamaie, 150 g zahar, 110 g crema de menta, un plic de gelatina fara aroma, 450 g smantana pentru frisca

Mod de preparare
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa rece. Dupa un minut se toarna 100 ml apa fierbinte si se amesteca bine pentru ca gelatina sa se dizolve complet.
Se adauga sucul de lamaie, zaharul, sarea si crema de menta. Se omogenizeaza si se baga in frigider ca sa se ingroase.
Intre timp, se pregateste frisca. La final, se amesteca cu siropul.
Crema de menta poate fi servita cu fructe proaspete, ciocolata rasa si frunze de menta.

3. Panna cotta cu zmeura si sos de portocale
Ingrediente

1 lingurita gelatina fara aroma, 1 portocala rasa, spray de gatit, 2 lingurite suc de portocale, 2 lingurite zahar pudra, 1.5 lingurita extract de vanilie, 100 g zahar granulat, 50 g mascarpone, 220 zmeura proaspata sau congelata, cca 900 g mix de lapte si smantana (sau smantana lichida 12,5% grasime)

Mod de preparare
Pulverizeaza in 6 pahare de suc putin spray de gatit, apoi pune la foc potrivit mixul de lapte si smantana. Ai grija sa nu inceapa sa fiarba sau sa se infierbante prea tare. Cand e suficient de cald, adauga gelatina si amesteca pentru a se dizolva. Pune apoi mascarpone si iarasi amesteca foarte bine.
Dupa ce s-a topit de tot branza, incorporeaza coaja de portocala rasa, zaharul si vanilia si amesteca foarte bine. Ia de pe foc si lasa deoparte in jur de 5 minute. Pune compozitia in pahare, acopera-le si da-le la frigider pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa le lasi la rece peste noapte.
Intre timp, pregateste un piure din zmeura, adauga suc de portocala si zahar granulat. Mixtura cu fructe trebuie tinuta in frigider pana cand servesti panna cotta.
La final, desprinde marginile desertului din fiecare pahar, rastoarna in farfurii si serveste cu compozitia de fructe.

4. Mousse de capsuni
Ingrediente

un plic de gelatina fara aroma, o lingurita extract de vanilie, 2 linguri zahar pudra, 235 g smantana grasa, 60 ml suc de portocale, 280 g capsuni feliate

Mod de preparare
Amesteca sucul de portocale si gelatina, lasa deoparte un jur de un minut, apoi pune mixul pe foc mic. Cand gelatina s-a dizolvat complet, adauga fructele si vanilia. Amesteca, dupa care trece totul prin blender ca sa obtii o compozitie cremoasa. Da la frigider pentru 10 minute. Intr-un bol separat, bate smantana, apoi adauga crema de fructe. Amesteca, lasa la rece in jur de un sfert de ora, apoi serveste.

5. Cheesecake fara coacere "Padurea Neagra"
Ingrediente pentru blat

75 g margarina, cca 230 g firimituri de fursecuri cu ciocolata
Ingrediente pentru crema
cca 60 g smantana, cca 60 ml apa calda, gelatina fara aroma, cca 80 g budinca de ciocolata, 225 g branza grasa

Mod de preparare
Unge cu margarina o tava, apoi presara firimituri. Lasa la rece in timp ce te ocupi de crema.
Pune gelatina in apa calda si amesteca timp de 5 minute pentru a se dizolva complet.
Dupa aceea, incorporeaza smantana, branza grasa si budinca. Pune cantitati egale in fiecare pahar din compozitia obtinuta. Lasa la racit pana se intareste.
Cu ajutorul unui cutit, desprinde compozitia de marginile paharelor si rastoarna pe un platou, apoi, inca o data, rastoarna in farfurii pentru desert, astfel incat blatul de firimituri sa fie la baza.
Se orneaza cu cirese si frisca.

Autor:  Alina Tibichi