Site coolinaria.ro

Fundul de tocat din lemn e mai bun


Fundul de tocat din lemn e mai bun Alegerea fundului de tocat nu mai este deloc o sarcina facila de ceva vreme din cauza absentei de pe piata a produselor fabricate din lemn de calitate si a invaziei de funduri de tocat din plastic si alte materiale, deosebit de atragatoare ca forma si culoare insa nu intotdeauna recomandate pentru o folosinta indelungata.

Fundurile din lemn sunt recunoscute de mult pentru faptul ca acidul natural care este prezent in lemn ucide bacteriile si de aceea se recomanda materiale precum santalul si tamarindul ori chiar bradul, excelente din acest punct de vedere. In plus fundurile de lemn rezista mult mai bine la testul timpului facand cu succes fata socurilor si solicitarilor apei si ale schimbarilor de temperatura.

Uleiul si grasimile sunt absorbite usor de lemn si aceasta contribuie suplimentar la marirea rezistentei acestor ustensile de bucatarie. De aceea nu este recomandat sa se spele un fund de tocat din lemn cu detergent de bucatarie ci, mai bine, sa se faca acest lucru cu apa simpla, foarte fierbinte, razuindu-se usor suprafata cu un cutit dupa ce s-au incheiat toate operatiunile casnice.

Nici fundurile de tocat din plastic nu sunt complet inutile deoarece ele pot fi folosite cu succes la pregatira legumelor si a zarzavaturilor nepermitand sa ramana resturi printre crapaturi ca in cazul celor din lemn. Sunt si mai atragatoare ca forma si culoare, dar nu vor servi bine la tocarea carnii intrucat s-a demonstrat stiintific ca, in ciuda detergentului folosit si a spalarilor repetate, fundurile din plastic tot mai pastreaza bacteriile si doar fierberea intr-o oala a lor poate ucide toate bacteriile.

Autor:   Lucia Mihailescu