Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru orez aromat


Sfaturi pentru orez aromat Despre orez se stie, in general, ca are multi nutrienti, de aceea este inclus in multe mancaruri. Din el se pot pregati garnituri, aperitive, feluri principale si chiar desert. Pentru a-i da mai multa savoare si pentru a avea mai multa aroma, poate fi servit in diverse combinatii.

Fierbe orezul in supa de vita, apoi serveste-l cu carne de vita si sos. La fel de bine il poti pune in farfuri alaturi de cativa carnaciori.

Incearca orez cu carne de vita, sos de tomate, rosii italiene uscate si maruntite, ceapa Vidalia si un gogosar verde mare. Soteaza ceapa si gogosarul in 2 linguri de unt, apoi pune restul de ingrediente si gateste pana cand orezul poate fi servit.

Orezul fiert in supa de pui, apoi amestecat cu migdale, este delicios. Asadar, renunta la apa sau fierbe-l in jumatate apa, jumatate supa. Migdalele ii vor da o culoare si o savoare aparte.

Pentru o aroma cat mai imbietoare, incearca sa amesteci sos de branza cu broccoli, apoi sa pui totul peste orez.

Amesteca parmezan si unt fierbinte si serveste drept garnitura la orez.

Ceva mai aromat, in mod sigur, obtii daca sotezi ceapa si ciuperci in unt, apoi adaugi pudra de usturoi si usturoi tocat.

Orez italian? Da, se poate. Provocarea consta in inlocuirea pastelor din multe retete italiene cu orez.

Orezul mexican poate fi pregati foarte usor. Amesteca ceapa cu ardei iute uscat si tocat, sos enchilada si gogosari. Nu numai ca va fi un gust putin diferit, dar va conta si aspectul preparatului din farfurie.

Incearca si niste orez cu usturoi, spanac si ciuperci. Soteaza prima data spanacul, apoi incorporeaza ciupercile maruntite si usturoiul. Cand e gata, pune mixul in orezul gatit la aburi.

Un desert dupa principala masa a zilei este binevenit. Amesteca orez cu unt topit, apoi mixeaza cu scortisoara si zahar.

Sfaturi pentru gatit orez brun
Despre orezul brun se stie ca are multi nutrienti, motiv pentru care se recomanda includerea lui in dieta bebelusilor.

Iata cum e bine sa procedezi cand faci mancare cu orez brun:
- fierbe-l in supa de vita, pui sau legume. Renunta la apa;
- daca nu ai supa, foloseste apa de cocos;
- fierbe-l in jumatate apa, jumatate suc de mere sau de rosii;
- pune sofran in apa in care il fierbi. Se va colora in galben;
- adauga in apa un bat de scortisoara si vei avea orez roz deschis;
- amesteca orezul fiert cu nucsoara, patrunjel proaspat tocat si legume sotate;
- combina-l cu parmezan.

In general, ierburile aromatice se pun la final, cand orezul e gata. Spre exemplu, coriandrul da o aroma de prospetime orezului.
Pentru orez, in afara de ardei iute, din categoria condimentelor, merita sa folosesti si ghimbir, chimion si cardamom. Nu uita de vin si coaja rasa de citrice.

Autor:  Alina Tibichi