Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit supa de pui gustoasa si sanatoasa


Sfaturi pentru gatit supa de pui gustoasa si sanatoasa Supa este una dintre mancarurile cel mai usor de facut. Nu ai nevoie decat de cateva legume, niste condimente si carne (daca nu o faci de post). In plus, este recomandata de multi doctori atunci cand suntem raciti.
De ce? Pentru ca in legume si carne se gasesc o multime de nutrienti, vitamine si minerale de care are nevoie organismul ca sa faca fata afectiunilor.

Pentru ca urmatoarea supa pe care o vei pregati sa-ti iasa si mai gustoasa, iata de ce anume trebuie sa tii cont:

Carnea de pui
- nu folosi pui inghetat, pe cat posibil. Inghetarea poate sa inmoaie tesuturile, iar la final, mancarea nu va mai avea acelasi gust;
- daca, totusi, ai carne inghetata, decongeleaz-o fie in frigider, dar nu pe treapta de sus, fie in cuptorul cu microunde, fie in apa rece.
Daca alegi ultima varianta, pune carnea in apa cu tot cu punga. Din cand in cand schimba lichidul. In general, in 2 ore se dezgheata complet;

- poti fragezi carnea daca o stropesti cu zeama de lamaie proaspata;
- carnea trebuie sa fie pusa la fiert in apa rece, nu calda, nu fierbinte;
- putin otet adaugat atunci cand faci supa va extrage si mai mult calciu din oase. Nu va avea gust de otet;

- foloseste si picioarele de la pui. Nu numai ca dau aroma supei, dar o si ingroasa putin;
- carnea mai inchisa la culoare are mai multa aroma decat cea deschisa;
- carnea de pui poate fi inlocuita cu carne de curcan.

Supa de pui
- trebuie sa fiarba la foc mic. Daca intensitatea focului este mare, carnea se va intari;
- pentru un gust mai bun, dezoseaza carnea imediat ce se inmoaie, pune oasele inapoi in supa si continua fierberea. Carnea bag-o in frigider sau congelator. Mai tarziu o poti gati cu paste, orez, legume etc.;

- cand ii potrivesti gustul, foloseste o lingura din otel inoxidabil, nu din lemn, nu din argint. Lemnul si argintul mascheaza gustul mancarurilor;
- ca sa ingrosi supa foloseste fulgi de ovaz (o vor aroma). La fel de bine poti pune in supa cateva legume gatite si date prin blender;

- daca vrei sa aiba cat mai putina grasime, gateste supa in doua etape.
Prima data fierbe carnea, legumele si condimentele. Strecoara apoi supa si bag-o in frigider. In timp ce se raceste, grasimea se solidifica deasupra, astfel ca o poti lua o lingura. A doua zi poti pune supa inapoi la fiert.

Alte variante de eliminat grasimea:
- strecurarea supei printr-o panza de tifon;
- cufundarea unui cub de gheata in oala (grasima se solidifica);
- acoperirea oalei cu o punga. Cand s-a racit de tot, ia-o de pe supa. Vei observa ca s-au adunat mici pungi de grasime.

Alte trucuri pentru supa de pui
- foloseste o oala inalta;
- cel mai indicat este sa pui sare grunjoasa. Daca nu, adauga bulion nesarat ori cu foarte putina sare;
- daca sarezi prea mult mancarea, pune un cartof in supa pentru a absorbi excesul de sodiu;

- legumele nedecongelate se pun cu maxim 15 minute inainte de a stinge focul;
- raceste de tot supa inainte de a o baga in frigider sau congelator, de preferinta punand oala in gheata si amestecand. Cat timp se raceste, oala nu trebuie sa fie acoperita;
- foloseste tehnica bain-marie pentru a incalzi supa cand mananci.

Autor:  Alina Tibichi