Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru limonada perfecta tot anul


Sfaturi pentru limonada perfecta tot anul Cea mai servita bautura in zilele calduroase este limonada. Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de ea si in restul anului, cu mici variatii.

Aroma de citrice si cuburile de gheata fac din ea un produs cu adevarat racoritor, numai bun de pus pe masa ori de servit la o terasa, iar gustul i se datoreaza atat calitatii ingredientelor, cat si modului de preparare.

Iata de ce anume trebuie sa tii cont cand vrei sa pregatesti o limonada:
1. Pune fructe de calitate.
Primavara, lamaile sunt mult mai suculente si mai bune decat in restul anului. Asadar, mergi in piata sau la supermarket si cumpara-ti cateva. Pe la mijlocul primaverii vei gasi peste tot si capsuni. Atunci poti pune in limonada si cateva capsuni pentru culoare, aroma, gust.

2. Inlocuieste apa obisnuita cu apa minerala.
Daca vrei ceva mai special pentru musafiri si stii ca sunt numai adulti, toarna sampanie.

3. Renunta la zahar in favoarea nectarului de agave sau stevie. Este si mult mai sanatos.

4. Inainte de a servi, pune niste menta in limonada.

5. Pregateste cuburi de gheata cu zeama de lamaie si putin indulcitor.

Cum pregatesti o limonada racoritoare
- stoarce lamaia. Ca sa profiti de cat mai multa zeama, ai grija sa fie calda. Bag-o intr-un vas cu apa calda sau tine-o 20-30 secunde in cuptorul cu microunde. Inainte de a o pune la microunde, inteap-o usor cu furculita din loc in loc;

- pune-o pe masa si ruleaz-o, apasand usor, ca sa se inmoaie pulpa;
- injumatateste-o. Pune fiecare bucata in storcatorul de fructe si apasa;
- arunca samburii;

- nu indeparta pulpa fructului din storcator decat daca asa scrie in reteta;
- pune 125 ml apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, adauga 300 g zahar;
- tine oala pe foc mediu sau mai mic pana cand se dizolva tot zaharul;

- ia recipientul de pe foc si adauga 360 ml suc proaspat de lamaie. Amesteca bine si lasa la racit;
- tine siropul de lamaie in frigider pana cand pregatesti limonada. Optional, pentru aroma, poti adauga coaja de lamaie rasa;
- toarna un litru de apa peste sirop. Daca mai trebuie, mai pune indulcitor.

Autor:  Alina Tibichi