Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta


Sfaturi pentru rulada de ciocolata perfecta Rulada de ciocolata este ideal de pregatit cand se anunta musafiri in vizita. Simpla ori cu fructe si migdale, ea este pe placul tuturor.

Sfaturi pentru rulada de ciocolata
- ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;
- ouale trebuie sa fie vechi de cateva zile;
- poti adauga zahar pudra;
- foloseste un mixer electric pentru a amesteca omogen;
- amesteca faina si pudra de cacao cu o lingura mare de metal sau o spatula.

Decor pentru rulada
Topeste 200 gr ciocolata de menaj la bain-marie. Cu ajutorul unei pensule, intinde un strat subtire de ciocolata pe spatele unei frunze de dafin. Lasa sa se raceasca, apoi mai pune un strat. Baga in frigider. Cand s-a intarit ciocolata, desprinde usor frunza de dafin. Ai obtinut o frunza de ciocolata pentru decor!

Reteta de rulada de ciocolata
Ingrediente

175 gr ciocolata de menaj, 5 oua separate si 175 gr zahar pudra
Pentru umplutura: 3 linguri lichior crema, 275 ml smantana dulce (frisca lichida).

Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se topeste ciocolata la bain-marie.
Se pun albusurile si zaharul tot la bain-marie si se amesteca bine, pana cand mixul devine dens.
Se toarna apoi peste ciocolata.

Se pune compozitia in tava si se baga in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand se intareste.
Se scoate dupa aceea, se acopera cu hartie de copt si se lasa la racit in jur de 2 ore.

Intre timp, se bat galbenusurile cu smantana dulce, folosind un mixer, pana cand se ingroasa, apoi se incorporeaza lichiorul.
Se asaza o hartie de copt mai mare pe masa, se pune blatul, peste acesta crema, dupa care se ruleaza.

Alte retete de rulade desert
Rulada cu migdale

Pregateste blatul ca de obicei, dar inlocuieste pudra de cacao si faina cu faina de migdale si adauga scortisoara amestecata cu extract de vanilie, apoi ruleaza si da la rece.
Scurge 500 gr de cirese din compot si amesteca-le cu niste inghetata.
Intinde rulada, pune pe ea compozitia cu cirese, apoi ruleaza inapoi si da la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Rulada cu cafea si praline pecan
Amesteca 4 linguri de cafea cu 2 linguri de apa fierbinte.
Omogenizeaza compozitia de oua si cafea cu apa inainte de a o pune peste faina.
Baga in cuptor.
Cand e gata, ruleaza si lasa la racit.
Intre timp, bate 280 ml smantana dulce (frisca lichida) cu 1 lingurita de zahar pudra.
Desfa blatul, intinde crema pe el, presara nuci pecan (crude sau caramelizate), apoi ruleaza inapoi.

Foto: Wikipedia

Autor:  Alina Tibichi