Site coolinaria.ro

Cum ardem grasimile rapid


Cum  ardem grasimile rapid Una din problemele cu care ne confruntam atunci cand urmam o dieta o reprezinta grasimile. In general, pe cat de usor le acumulam, pe atat de greu scapam de ele.
Pana sa ajungem la un nutritionist, e bine sa facem cateva schimbari atat in regimul alimentar, cat si in stilul nostru de viata.

Alimentatie pentru arderea grasimilor
Iata cateva alimente importante pentru a arde grasimile mai repede decat in mod normal:

1. Alimente cu proteine
P Vorbim aici de carne de curcan sau pui, de vita. Esential e sa fie slaba. De asemenea, si pestele (ton, sardine, somon) contine multe proteine.
De ce proteine? entru ca organismul foloseste multa energie ca sa le digere, iar energia e obtinuta din grasimi si calorii. Ba mai mult, proteinele stimuleaza si metabolismul.

2. Alimente cu aminoacizi
Ouale contin proteine si aminocizi, iar acestia din urma stimuleaza absorbtia grasimilor din intestinul subtire.
Un mic dejun cu oua favorizeaza o functionare mai buna a metabolismului. Ba mai mult, persoanele care mananca oua dimineata consuma mai putine calorii in orele de dupa micul dejun decat persoanele care prefera sa omita aceasta masa.

3. Alimente cu fibre
Acestea, pe langa faptul ca ard calorii, inhiba organismul ca sa nu mai absoarba grasimi. Fereste-te, totusi, de cele gatite sau prajite.
Fibre se gasesc si in migdale, alaturi de proteine si grasimi sanatoase. Migdalele regleaza nivelul zaharului din sange.
Opteaza si pentru paine din cereale integrale, intrucat fibrele ajuta la digerarea mai rapida a grasimilor.

4. Produse cu antioxidanti
Ceaiul verde contine un antioxidant care stimuleaza sistemul nervos si ajuta corpul sa arda mai multe calorii, mai ales cand e amestecat cu cafeina.

5. Fructe
Conform unui studiu, persoanele care mananca un mar inainte de fiecare masa arde mai multe calorii si scapa de mai multe kilograme in plus decat restul. Grapefruitul are multa pectina, despre care se stie ca arde grasimile.

6. Produse lactate cu putine grasimi
Calciul joaca un rol important in pierderea kilogramelor in plus. Vitamina D din lapte ajuta la absorbtia calciului si, conform unor studii, stimuleaza metabolismul.

7. Condimente
Cand mananci ceva iute, creste temperatura corpului, iar metabolismul e stimulat foarte mult pentru ca organismul sa ajunga la temperatura de dinainte.
Uleiurile si mineralele din ceapa si usturoi favorizeaza functionarea optima a metabolismului, datorita fitochimicalelor.

8. Legume cu efecte diuretice (exemplu: salata verde, sparanghel, telina).

9. Apa
Stimuleaza metabolismul si previne deshidratarea. Persoanele deshidratate au impresia ca li se face foame si mananca multe calorii, desi, in realitate, chiar nu le este foame.

Stil de viata sanatos
- miscare fizica

Cel putin 4 ore de alergat pe saptamana duc la multe calorii arse. Daca preferi, fa 80 minute de aerobic. Dimineata, inainte de micul dejun, aloca timp pentru exercitii de inviorare. Practica diverse sporturi (fotbal, tenis, inot). Astfel, iti vei intari si muschii.

- odihna suficienta

- concentrare

Foloseste-ti mentalul. O persoana care isi imagineaza ca isi antreneaza un anumit muschi isi stimuleaza, de fapt, tot sistemul muscular.

- muzica dinamica
Aceasta te face sa alergi mai repede decat melodiile lente.

Alte sfaturi pentru arderea rapida a grasimilor
- nu manca mai putin de 1.200 de calorii pe zi. Daca esti la dieta, nu renunta la mai mult de 250 de calorii.
- consuma multe grasimi mono-nesaturate (avocado, ulei de masline etc.)
- mananca putin la cina.
- renunta la sucuri. In loc de suc de mere, alege un mar.
- renunta la alcool. 70 de calorii din votca pot sa-ti incetineasca metabolismul cu aproximativ 73 de procente.
- incearca aromaterapia. S-a observat ca persoanele care inhaleaza uleiuri esentiale ard mai multe calorii decat ele care folosesc odorizante neutre de camera.

Autor:  Alina Tibichi