Site coolinaria.ro

Targul National al Mierii - aprilie 2013


Targul National al Mierii - aprilie 2013 In perioada 19-23 aprilie se va desfasura a treia editie de primavara a Targului National al Mierii din Bucuresti. Organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, evenimentul doreste sa evidentieze necesitatea unei alimentatii echilibrate si sa determine populatia sa constientizeze importanta produselor apicole pentru sanatate.

Targul se adreseaza atat oamenilor de rand, cat si apicultorilor. Pe de o parte, vizitatorii vor lua contact direct atat cu producatori primari, cat si cu firme specializate in utilizarea mierii de albine in diverse domenii. Pe de alta parte, apicultorii vor gasi diverse echipamente, medicamente, carti de specialitate etc.

Invitatul de onoare al evenimentului este Gilles Ratia, presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor Apicultorilor (APIMONDIA). Acesta le va vorbi participantilor despre problemele actuale din apicultura mondiala.

Targul National al Mierii a debutat in 2008, iar de atunci este organizat de doua ori pe an, primavara si toamna. La editia din septembrie 2012 au luat parte 110 expozanti producatori si procesatori de miere, dar si producatori de echipamente apicole.

De remarcat faptul ca, in 2009, mierea romaneasca a fost premiata cu 5 medalii de aur la Congresul International de Apicultura de la Montpellier din Franta, iar in 2011, tot cu medalie de aur, de data aceasta in cadrul Congresului Apimondia, tinut in Buenos Aires.

In Romania exista aproximativ 36.000 – 40.000 de apicultori la nivel national, aproape 60% sunt membri ai ACAR, iar 65% din efectivele de albine sunt detinute de acestia.

Autor:  Alina Tibichi