Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit rapid


Sfaturi pentru gatit rapid Ai un stil de viata intr-atat de aglomerat incat nu-ti permiti sa stai prea mult in bucatarie? Sau, dimpotriva, crezi ca pierzi timp facand mancare? Atunci trebuie sa-ti organizezi putin lista de cumparaturi si caietul cu retete.
Iata care sunt sfaturile noastre pentru gatit rapid:

Organizeaza-ti bucataria
Incearca pe cat posibil sa-ti pui la indemana ustensilele de gatit pe care le folosesti cel mai des. De fiecare data cand termini cu ele, spala-le, nu astepta sa se umple chiuveta cu vase murdare.

Invata sa depozitezi corect produsele
Unele rezista mai mult timp intr-un loc racoros, dar nu neaparat in frigider. Dintre acestea mentionam rosiile, avocado, lamaile si dovleceii. De asemenea, nu trebuie spalate decat inainte de a fi consumate pentru ca stratul de ulei de pe suprafata lor le protejeaza de factorii exteriori.

Gateste simultan
Spre exemplu, in timp ce pastele fierb, razuieste branza.

Pregateste mancare in cuptorul cu microunde
Idei: cartofi copti, buritto, nacho (tortilla, fasole la conserva, branza cu putine grasimi, ceapa si rosii, piept de pui la gratar). Poti salva chiar si 25 de minute.

Alege retete cu putine ingrediente si care se pregatesc intr-un timp relativ scurt.

Cumpara alimente pe care le folosesti in multe retete
Idei: carne si legume pe care le poti face la gratar, le pui in ciorbe, le faci sandvis sau salata

Cumpara alimente gatite deja, pe care doar le incalzesti.
Poti alege: piept de pui fara piele la grill sau rotisor, carne de vita sau de curcan, peste, creveti.

Pregateste retete rapide (quesadilla, omlete, sandvisuri, orez, fajita, salate etc.).

Renunta la carne
Cu alte cuvinte, adopta un regim alimentar bazat pe oua, lactate, legume si fructe. Idei: omlete, sandvisuri de tot felul, legume la gratar, burrito.

Ia legume care necesita timp minim
De exemplu: morcovi, sparanghel, rosii, cartofi, fasole la conserva, broccoli, conopida. Ca sa faci economie de si mai mult timp, cumpara-le gata spalate si tocate.

Cumpara antreuri congelate (au mai putine grasimi).

Aprovizioneaza-te cu dressing-uri si marinate
Idei: fajita, teriyaki, salsa, pesto, sos asiatic etc.

Foloseste resturile de la masa anterioara.

Ai vin ramas de la un sos si nu stii ce sa faci cu el?
Toarna-l in forma de cuburi de gheata si baga-l in frigider. La fel poti proceda si cu sucul de fructe.

Pregateste salate de fructe
Fructele pot fi si proaspete, si congelate (salvezi in jur de 20 de minute). Cumpara: banane, mere, fructe de padure, struguri, ananas la conserva etc.

Autor:  Alina Tibichi