Site coolinaria.ro

4 mancaruri vegetariene pentru carnivori


4 mancaruri vegetariene pentru carnivori Conform unui raport publicat de Google Trends, populatia globului tinde sa devina vegetariana. Retetele fara carne sunt tot mai apreciate atat in restaurante, cat si in locuintele multor persoane. Inclusiv vedetele de la Hollywood s-au declarat a fi vegetariene.

Desi pare mai dificil, trecerea de la o mancare cu carne la una fara nu este chiar asa de grea, atat timp cat iti faci un meniu pe mai multe zile.
Iata ce retete iti propunem noi:

1. Fritatta cu hasme
Ingrediente

3 oua batute, 2 linguri de branza Monterey Jack, 1 dovlecel zucchini mic, o ceapa frantuzeasca mare (hasme)

Mod de preparare
Se soteaza mai intai ceapa intr-o lingura de ulei de masline incins.
Cand incepe sa se inmoaie, se pune dovlecelul taiat fin.
Dupa aproximativ 4 minute, timp in care s-au rumenit, se adauga ouale batute, potrivite in prealabil de piper si sare.
Cand e gata pe o parte, se intoarce frittata pe cealalta, se presara branza, se pune capac pe tigaie si se tine asa cam un minut, pentru ca branza sa se topeasca.
Se scoate apoi pe o farfurie si se serveste imediat.

2. Quesadilla cu avocado
Ingrediente

1 tortilla, jumatate fruct de avocado, branza Cheddar, 1 lingurita zeama de lime / lamaie, un sfert lingurita de sare, 1 lingurita de unt

Mod de preparare
Mai intai se piseaza avocado cu sare si zeama de lime / lamaie.
Apoi se rumeneste pe o parte tortilla in untul topit, se intoarce pe partea cealalta si se presara branza Cheddar.
Cand aceasta s-a topit de tot, iar tortilla s-a rumenit suficient, se pune mixul de avocado pe jumatate din foaie.
Se opreste focul, se impatureste tortilla in doua si preseaza pentru ca branza sa se amestece cu avocado.
Se serveste imediat.

3. Tofu cu sos de soia
Ingrediente

tofu, 1-2 linguri ulei de masline, 1 lingura de ghimbir / usturoi razuit, cca 35 g faina de grau integral, 60 ml suc de lamaie, 60 ml sos de soia, 55 g zahar brun / miere de albine / sirop de artar

Mod de preparare
Taie tofu in felii mai groase, preseaza-le usor, ca sa scoti apa din ele, apoi marunteste-le si amesteca-le cu faina, pana se uniformeaza.
Separat, pregateste un mix din sosul de soia, indulcitorul, sucul de lamaie si ghimbirul / usturoiul.
Incinge ulei intr-o tigaie. Cand e suficient de fierbinte, pune tofu intr-un strat.
Asteapta sa se rumeneasca, dupa care toarna mixul pregatit anterior si mai lasa-l pe foc mic in jur de 5-10 minute.

4. Sandvis cu branza
Ingrediente

2 felii de paine din grau integral, branza Cheddar feliata subtire, branza Jarlsberg feliata subtire, 2 lingurite de unt, putina sare de mare, piper proaspat, 1 lingura de parmezan gratinat

Mod de preparare
Rumeneste putin painea, apoi unge-o cu o lingurita de unt.
Pune pe o felie branza, apoi parmezanul, piperul si sarea si acoper-o cu a doua felie de paine.
Cand e gata, topeste cealalta lingurita de unt intr-o tigaie si pune sandvisul in ea.
Las-o sa se rumeneasca si sa absoarba din aroma untului, apoi invarte-o.
Se serveste imediat.

Autor:  Alina Tibichi