Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru decojit usor ouale fierte


Sfaturi pentru decojit usor ouale fierte Una dintre cele mai cunoscute retete de Paste consta in oua umplute. Ce poate fi mai frumos decat sa-ti impresionezi musafirii cu un platou de oua delicioase, umplute cu pate si ornate cu ierburi aromate?
Ca sa fii originala, ai putea crea mici pinguini din oua, scobitori, masline si morcovi.

Pentru ca totul sa arate bine, e necesar ca ouale sa fie uniforme, adica sa aiba albusul intact. Cum reusesti sa faci asta?
Citeste si aplica urmatoarele sfaturi pentru decojit oua:

- pune la fiert oua vechi de cateva zile;
- ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. In caz contrar, risti sa crape foarte repede si foarte usor;
- pune apa rece, nu calda, in ibric;
- fierbe-le la foc mic;

- imediat dupa ce le-ai scos din ibric, pune-le intr-un bol cu apa rece ca gheata. Temperatura scazuta va crea goluri de aer intre albus si coaja, iar aceasta se va desprinde mai usor;
- scoate-le din apa rece, sparge-le in foarte multe locuri, apoi rostogoleste-le pe masa, apasand usor pe ele, sau freaca-le intre palme. Astfel, coaja se va indeparta mai eficient;

- curata oul cand e rece si dupa ce l-ai ciocnit;
- pune 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, sare sau otet balsamic in apa in care fierb. Sarea impiedica oul sa se scurga in caz ca a crapat;
- respecta timpul de fierbere;
- cu ajutorul unui ac inteapa coaja in capatul mai lat inainte de a-l fierbe. Astfel, va iesi aerul, iar riscul ca oul sa crape in timpul fierberii va fi mai mic.

Autor:  Alina Tibichi