Site coolinaria.ro

Dieta Mayo, mai strict nu se poate


Dieta Mayo, mai strict nu se poate Daca esti dispusa sa faci orice sacrificiu pentru a scapa de kilogramele in plus iti recomand dieta Mayo. Trebuie sa te avertizez ca ai nevoie de o sanatate de fier si de o motivatie extraordinara pentru a o urma intocmai. Este probabil cel mai restrictiv regim de slabit pe care l-am identificat pana in prezent. Ceva mai complicata ar fi o cura cu aer.

Dieta Mayo impune un program alimentar de la care nu ai voie sa te abati, pe care nu il poti negocia, care nu suporta compromisuri. Timp de 13 zile va trebui sa mananci „dupa carte” si ti se garanteaza ca poti pierde pana la 10kg. Daca te alinti si mai modifici pe ici pe colo cate ceva, sau daca bei mai multa apa decat spune dieta, va trebui sa te opresti si sa reiei totul dupa 3 sau 6 luni, in functie de momentul in care ai cedat (inainte sau dupa 6 zile de dieta). Daca tii dieta cu sfintenie nu vei mai putea apela la serviciile ei decat dupa 3 ani.

Voi detalia in continuare meniul pentru cele 13 zile de „chin” si te vei mai gandi daca ti se potriveste sau nu:
Ziua 1: la micul dejun te vei delecta cu o cafea indulcita cu un cub de zahar; la pranz vei consuma 2 oua fierte tari, 400g spanac fiert si o rosie (pentru culoare); cina este un pic mai consistenta fiind formata din 200g de friptura de vita, o salata cu ulei si suc de lamaie.
Ziua 2: acelasi mic dejun copios; la pranz 250g sunca si o cutie de iaurt; aceeasi cina ca si in prima zi.
Ziua 3: la micul dejun adauga o felie de paine prajita; la pranz doua oua fierte tari, o felie de sunca si o salata; la cina: o telina fiarta, o rosie si un fruct;
Ziua 4: acelasi mic dejun ca in ziua 3; la pranz 200ml de suc de portocale si o cutie de iaurt; la cina: un ou fiert tare, un morcov si 250g de branza de vaci;
Ziua 5: la micul dejun un morcov ras; la pranz 250g cod fiert cu zeama de lamaie si 1 lingurita de unt; la cina: 200g de friptura de vita si o telina rasa;
Ziua 6 acelasi mic dejun ca in ziua 3; la pranz: 2 oua fierte tari, un morcov ras; la cina: o jumatate de pui, o salalta cu ulei si zeama de lamaie;
Ziua 7: o ceasca de ceai fara zahar la micul dejun; sari peste pranz si bea multa apa; la cina 200g cotlet de miel si un mar (ma intreb ce te faci daca nu mananci miel de felul tau?)
Ziua 8: revii la micul dejun din ziua 1; la pranz 2 oua fierte tari si 400g de spanac si o rosie; la cina: 200g friptura de vita si traditionala salata.
Ziua 9: micul dejun din prima zi; pranzul: 250g sunca si o cutie de iaurt; cina din ziua 8.
Ziua 10: micul dejun din ziua 3; pranz: 2 oua fierte tari, o felie de sunca si o salata. Cina: o telina fiarta, o rosie si un fruct.
Ziua 11: micul dejun cu cafea si un cub de zahar si felia de paine prajita; pranzul cu 200ml de suc de portocale si o cutie de iaurt; cina cu un ou fiert, un morcov ras si 250g branza de vaci.
Ziua 12: un morcov ras la micul dejun; 250g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt la pranz; 200g friptura de vita si o telina rasa la cina.
Ziua 13: micul dejun: o cafea cu un cub de zahar si o felie de paine prajita; pranzul: 2 oua fierte tari, un morcov ras; cina:1/2 de pui cu salata.

Sper ca satisfactia pierderii kilogramelor in plus sa compenseze sacrificiile alimentare facute in cele doua saptamani de regim. Sper ca cele care aleg o asemenea dieta sa o faca doar dupa consultarea unui medic si dupa obtinerea acordului lui. Sper ca dupa ce ai incheiat cu succes o asemenea dieta sa nu te repezi la primul frigider, sa-l golesti si sa faci indigestie. Mai bine pastreaza dieta Mayo doar in bagajul tau de cunostinte generale si cauta ceva mai uman pentru a slabi

Autor:  Raluca Alupoaie