Site coolinaria.ro

Cum ne indulcim sanatos de Paste


Cum ne indulcim sanatos de Paste Oua si iepurasi de ciocolata, cozonac, prajituri! Toate acestea se vor afla pe mesele noastre de Paste. Posibil insa ca, in urma unor mici exagerari, sa se vada si atunci cand vom urca iarasi pe cantar.
Ca sa nu ne punem in pericol silueta si nici sa nu compromitem sacrificiile facute pana acum, este bine sa cautam alternative dulci sanatoase.

Iata ce va propunem noi:
- fructe in ciocolata. Topeste ciocolata la bain-marie, cufunda fructele in ea, apoi pune-le in hartii pentru briose ca sa nu se lipeasca intre ele. Daca vrei sa fie mai crocante, presata nuci sau migdale tocate;

- pregateste niste bezele, dar inlocuieste siropul de porumb si zaharul alb cu miere de albine. In plus, spre deosebire de cele din comert, bezelele facute in casa nu au conservanti alimentari si coloranti;

- gustari cu fructe. Amesteca fructele preferate cu miere de albine, gelatina si suc de lamaie. Pune mixul intr-o tava sau pe hartie de copt, ca sa se intareasca, apoi taie la marimea si forma dorite;

- un patrat de ciocolata neagra este mult mai bun decat unul de ciocolata dulce. Pe langa faptul ca are mai putin zahar, contine si antioxidanti;
- gustari cu graham, dar fara uleiuri hidrogenate si fructoza. Le poti face cu ciocolata sau vanilie;

- cos cu fructe si legume raw: morcovi, banane, mere;
- fructe deshidratate;
- ceai de fructe;
- pizza cu fructe pentru micul dejun (din stevie, aluat, fructe, ulei de cocos);


- milkshake de morcovi si banane (lapte, scortisoara, esenta de vanilie, banane, morcovi);
- prajiturele cu cocos (nuca de cocos, faina, nuci, lapte de cocos, sirop de artar, stevie, extract de vanilie, putina sare);
- vafe cu morcovi.

Autor:  Alina Tibichi