Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru Masa de Paste la iarba verde


Sfaturi pentru Masa de Paste la iarba verde Pastele e prilejul perfect de a iesi la iarba verde. Ce poate fi mai placut decat sa te bucuri de primavara, alaturi de familie si prieteni si un cos cu oua rosii, cozonac si alte bunatati?

Ca sa iasa totul perfect, e bine sa ai in vedere cateva lucruri:
- cu doua-trei zile inainte, fa-ti o lista cu necesarul pentru picnic, bineinteles in functie de numarul de persoane care vor lua parte (scaune, paturi, rogojini, tacamuri, umbrele de soare etc.);

- asigura-te ca nu ai nevoie de cine stie ce tacamuri sau vesela. In fond, nu mergi la restaurant;
- opteaza pentru farfurii si pahare de unica folosinta. La iarba verde nu ai unde le spala, iar odata ce ai ajuns acasa, e destul de clar ca o sa te simti obosit ca sa te apuci de spalat;

- cumpara suporturi speciale pentru tacamuri si pahare. Intrucat sunt foarte usoare, o adiere de vant le poate rasturna. Cu siguranta, nu vrei sa se intample asa ceva;
- fii creativ. Daca tot e primavara, renunta la servetelele clasice in favoarea celor colorate cu model de Paste, spre exemplu;

- alege retete cu ingrediente de sezon;
- ia mancare care poate fi transportata usor;
- in locurile special amenajate, ai voie sa pregatesti carne si legume la gratar, dar daca e aglomerat? Indicat ar fi sa alegi alte feluri de mancare. In plus, iesi la iarba verde ca sa te relaxezi, nu sa gatesti;

- daca, totusi, iti incerci norocul cu gratarul, ia din supermarket produse care trebuie numai rumenite;
- intrucat e Pastele, evident ca de la masa nu o sa lipseasca friptura de miel. Taie carnea, potriveste-o de piper, sare si ulei si rumeneste-o cam 10 minute pe gratar;

- din categoria mancarurilor reci poti alege: salata de cartofi, salate cu paste si verdeturi, mancaruri de legume etc.;
- nu uita de desert. Ceva clasic, cu fructe de padure, inghetata, cozonac etc. merge de minune;
- incearca si niste frigarui de fructe. Le poti servi simple ori cu zahar, miere, scortisoara, ciocolata.

Autor:  Alina Tibichi