Site coolinaria.ro

10 garnituri sanatoase si gustoase de Paste


10 garnituri sanatoase si gustoase de Paste Masa de Paste traditionala e compusa din friptura de miel, oua rosii, ciorbe si sarmale. Ca sa diversifici meniul, poti pregati si niste garnituri sanatoase.

Pentru ca tot e primavara, iar pietele sunt pline de verdeturi, profita. Alege legumele care iti plac, gateste-le si serveste-le. Nu numai ca vor fi delicioase, dar stii ca sunt si sanatoase.
Iata ce iti sugeram noi:

1. Legume de sezon coapte cu sos de rucola
Merg de minune cu friptura de miel si sunt foarte usor de pregatit.

2. Salata de rubarba rumenita
Ai nevoie doar de branza de capra, nuci, stafide si, evident, rubarba.

3. Salata cu prosciutto si sfecla rosie
Adaugi un dressing cremos de ceapa si o poti servi si simpla, nu doar cu friptura.

4. Cartofi dulci copti cu miere si scortisoara
Pune cartofii intr-o tava, apoi toarna peste ei ulei si miere si presara scortisoara, sare si piper. Dupa maximum 30 de minute, la o temperatura de 160 de grade Celsius, sunt gata.

5. Morcovi glazurati
Cum poti crea un joc de culori din bucatele de pe masa de Paste? Pregatind cativa morcovi. Pune-i intr-o oala, la fiert, alaturi de sare, unt, apa si miere de albine. Lasa-i sa fiarba maximum 7 minute acoperiti, apoi 1-2 minute fara capac. La final adauga piper si zeama de lamaie si presara putin patrunjel verde.

6. Anghinare fiarta in apa cu zeama de lamaie
In oala mai trebuie sa pui putin patrunjel si 2-3 catei de usturoi zdrobiti. Din cand in cand trebuie sa verifici apa. Daca e nevoie, mai toarna. Dupa vreo 45 de minute, anghinarea este gata.

7. Ridichi glazurate
Fierbe cateva ridichi cu apa, unt, sare si zahar. Dupa aproximativ 4 minute din momentul in care au inceput sa fiarba, ia capacul de pe tigaie si mai lasa asa in jur de 4-5 minute.

8. Varza cu morcov si ananas
Decat o maioneza la cartofi, mult mai bine ar merge o salata de varza cu ananas suculent si o vinegreta din lamaie si sirop de artar.

9. Oua umplute cu bacon si creveti
Pregatesti ca de obicei umplutura pentru oua, doar ca, de data aceasta, pui si bacon maruntit si creveti. Ca sa aiba un aspect deosebit, atunci cand le asezi pe platou, decoreaza-le cu frunze de patrunjel sau arpagic tocat.

10. Fasole verde cu bacon
Ai nevoie de: cateva felii de bacon, sare, piper negru, suc de lamaie, pastai verzi si ceapa de apa (hasma).

Autor:  Alina Tibichi