Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit ficatei de pui


Sfaturi pentru gatit ficatei de pui Te gandesti sa faci un piure delicios, dar nu stii cu ce sa-l servesti? Incearca niste ficatei de pui la tigaie. Sunt foarte usor de facut. Trebuie doar sa-i speli si sa-i pui in ulei incins. Totusi, exista si aici mici trucuri.

Ficatei prajiti
- este una dintre cele mai cunoscute metode de gatit ficatei;
- au tendinta sa se intareasca daca ii lasi mai mult decat trebuie in tigaie;
- ca sa fie cat mai gustosi, e necesar sa aiba suficienta umiditate;

- inainte de a fi gatiti, ficateii trebuie sa fie pusi in lapte. Astfel, fibrele se inmoaie, dar mancarea nu-si schimba gustul. Daca nu ai lapte, foloseste un ingredient acid (otet, zeama de citrice, vin). Inainte de a-i praji, scurge-i bine, apoi lasa-i sa se usuce. E posibil, insa, sa le schimbe putin gustul;

- daca prajesti ficatei, este ideal ca la exterior sa se formeze o crusta crocanta, iar in interior sa fie moi;
- ficateii pot fi pusi in galbenus batut, apoi dati prin firimituri de paine;
- in ulei fierbinte, se frig in 4-5 minute;

- ca sa nu aiba textura prea uleioasa, cand ii scoti trebuie sa-i pui pe prosoape absorbante de bucatarie;
- pentru prajit foloseste untura, ulei de cocos fara arome etc.;
- ca sa scoti aroma specifica de ficat, pune in tigaie ceapa, usturoi, chili, ierburi aromatice;
- serveste ficateii cu sos picant, ketchup etc.

Ficatei la cuptor
Incinge cuptorul la aproximativ 200 grade Celsius, apoi pune ficateii in tava, intr-un singur strat, stropeste-i cu ulei de masline si baga-i in cuptor pentru vreo 20 de minute sau pana cand crezi ca sunt gata.

Alta varianta ar fi sa pui ficateii intr-o tava alaturi de tot puiul si sa-i lasi in cuptor cam jumatate de ora, tot la 200 grade Celsius, apoi sa scazi temperatura la un 150 grade si sa-i mai lasi asa cam o ora jumatate-doua.

Frigarui cu ficatei
Taie ficateii la marimea dorita, pune-i la marinat in jur de un sfert de ora sau, pur si simplu, unge-i cu ulei de masline, apoi infige-i in betisoare si pune-i pe gratar. In 10 minute sunt gata si pot fi serviti.

Autor:  Alina Tibichi