Site coolinaria.ro

Arome pentru popcorn facut acasa


Arome pentru popcorn facut acasa Serile de film de acasa, mersul la cinema cu prietenii, jocul de carti sau domino-ul nu ar fi la fel fara floricelele de porumb. Mai sarate, mai dulci, sunt foarte usor de facut si umplu bucataria de aroma imbietoare.
Ca sa faci impresie la urmatoarea seara de film, ai putea incerca sa prepari in casa niste arome speciale pentru popcorn. Iata ce iti recomandam noi:

1. Amesteca mai multe condimente cu unt topit, apoi toarna peste popcorn.
2. Amesteca 3 linguri de unt topit cu pudra de branza cheddar, pudra de mustar, piper, sare si ardei iute cayenne.
3. Aroma din bucataria indiana. Amesteca 3/4 lingurita de turmeric cu pudra curry si 3/4 lingurita ghimbir. Daca vrei, poti adauga putin ardei iute cayenne.

4. Aroma de pizza o pregatesti cu: 1/2 lingurita pudra de rosii uscate, 1 lingurita oregano uscat si 3 linguri de parmezan ras.
5. Gust foarte picant - 1/2 lingurita pudra chili amestecata cu 1/4 lingurita ardei iute.

6. Incearca popcorn cu 1 lingurita de paprika, 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi, 1/2 lingurita ardei alb, 1/2 lingurita ardei rosu, 1/2 lingurita pudra de ceapa, 1/2 lingurita piper negru, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita oregano.

7. Incalzeste zahar si sirop de porumb. Amesteca in ibric in mod constant pana incepe sa fiarba, iar dupa un minut pune unt de arahide. Cand e topit complet, pune mixul intr-o tava de copt, adauga popcornul si da la cuptor pentru 10 minute, la 150 grade Celsius. Inainte de servire, daca doresti, presara putina sare.

8. Marar cu parmezan si sare cu aroma de usturoi. Daca nu ai folosit tot mixul, pune restul in frigider.
9. Nacho cu parmezan. Ingrediente: parmezan ras, paprika, pudra chili, ardei cayenne, piper, chimion.
10. Mix de parmezan ras, unt topit, pudra chili si sare cu aroma de usturoi.

11. Popcorn cu aroma de vanilie
Ingrediente: cca 200 g zahar alb, cca 115 g unt, 50 ml sirop de porumb, cca o lingurita esenta de vanilie, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, nuci tocate (optional). Se amesteca untul cu siropul de porumb, zaharul si bicarbonatul de sodiu intr-o tigaie. Dupa 2 minute de fiert se adauga vanilia, iar apoi lichidul fierbinte se toarna peste popcorn. La final se da la rece.

12. Marar cu lamaie
Ingrediente: mix de piper cu coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, marar. Intr-un bol mare se amesteca popcornul fierbinte, facut cu unt, si ingredientele mentionate.
13. Mix de: parmezan, oregano uscat, busuioc uscat, piper negru. Mixul se pune peste popcornul fierbinte.

14. Popcorn cu cirese, ciocolata si smantana
Se topeste ciocolata la foc mic, apoi se pune in ea smantana si ciresele. Mixul trebuie turnat peste popcorn, amestecand in mod constant. La final, se pot presara nuci tocate marunt. Trebuie sa stea in frigider in jur de 2 ore inainte de servire.

15. Mix de: migdale, nuci pecan, nuci, margarina, unt nesarat, sirop de porumb, zahar, extract de vanilie pur
Se incinge cuptorul la 150 grade Celsius. Se tapeteaza cu margarina o copt o tava. In alta tava se pun nucile, migdale si nucile pecan si se rumenesc vreo 20 de minute, amestecand ocazional. Se iau din tigaie si se lasa la racit la temperatura camerei. Se amesteca apoi popcornul cu nucile.
Se topesc untul si margarina, apoi se pun in tigaie siropul de porumb, zaharul si putina apa. Se amesteca bine. Cand ajunge mixul la aproximativ 135 grade Celsius, se ia tigaia de pe foc si se adauga treptat extractul de vanilie. Siropul obtinut se toarna usor peste popcorn, apoi floricelele se pun in tava de copt. Se lasa la rece cam o ora.

16. Mix de: zahar brun, unt, sirop de porumb, sare, vanilie, bicarbonat de sodiu, nuci (optional)
Se topeste untul la foc mediu, apoi se pun in tigaie zaharul, sarea si siropul de porumb. Se lasa sa inceapa sa fiarba, amestecand constant. Dupa vreo 5 minute din momentul in care a dat in clocot compozitia, se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul de sodiu, nucile si vanilia. Mixul obtinut se toarna peste popcorn si se amesteca bine ca sa se omogenizeze. Se da apoi la cuptor pentru o ora, la aproximativ 120 grade Celsius, amestecand in tava din sfert in sfert de ora.

17. Popcorn colorat
Ingrediente: zahar, unt, colorant alimentar rosu, apa. Se pun la fiert ingredientele pentru vreo 3 minute, dupa care se toarna peste popcorn.

18. Popcorn dulce
Ingrediente: ulei vegetal, zahar pudra, zahar granulat, zahar brun, sare dupa gust. Presara zaharul pudra peste popcornul fierbinte, acopera oala cu un capac si agita bine, ca sa se omogenizeze. Presara apoi zaharul brun si zaharul alb si procedeaza la fel. Inainte de servire, poti pune si sare, daca doresti.

Autor:  Alina Tibichi