Site coolinaria.ro

11 idei de retete de limonada


11 idei de retete de limonada O zi calduroasa nu inseamna doar inghetata, ci si limonada.
Reteta clasica o stim cu totii: stoarcem cateva lamai intr-o carafa cu apa, indulcim dupa gust si strecuram doua-trei cuburi de gheata.

Exista, insa, si retete mai speciale, in functie de produsele sezoniere.
Iata cateva idei:

1. Limonada de capsuni
Ingrediente: 2 lamai, cuburi de gheata, 1.5 l apa, miere de albine sau zahar dupa gust, cca 600 gr capsuni.

Mod de preparare
Trece prin blender capsunile, mierea de albine / zaharul, lamaile taiate in patru si 500 ml apa.
Strecoara mixul rezultat, apoi adauga restul de apa si gusta sa vezi daca mai trebuie sau nu indulcitor.
Poti servi limonada cu gheata, iar drept decor pune bucatele de capsuni, felii de lamaie si ierburi aromate.

Limonada cu capsuni

2. Limonada cu piersici
Are o aroma discreta de piersici si este ideala pentru sezonul estival.

3. Limonada cu zmeura
Daca vrei sa le-o servesti musafirilor, picura si putina vodka in ea.

4. Limonada cu pepene rosu

Pepene rosu

5. Limonada cu fructe de padure
Este foarte buna pentru ca, desi nu contine zahar, are ceva din gustul nectarului de agave.

6. Limonada cu cimbru
O bautura racoritoare poti sa pregatesti si din lamaie, castraveti, zahar si cimbru.
Daca de la castravete obtii senzatia de prospetime, cimbrul da o nota aromata perfecta.

Limonada cu lime

7. Limonada cu lime si lavanda
Aroma florala discreta si siropul de artar, folosit drept indulcitor, vor transforma limonada in ceva putin mai exotic.

8. Limonada cu lamai Meyer
Este ideala pentru persoanele cu probleme digestive, intrucat are mai putin acid citric.
In schimb, are o aroma mai puternica decat lamaile obisnuite.

Limonada
9. Limonada cu busuioc
In multe preparate, la final, presari putin busuioc.
De ce sa nu o faci si in cazul unei limonade?

10. Limonada cu vanilie
Avantajul? Vanilia neutralizeaza destul de mult gustul acru al lamailor.

11. Limonada cu menta si gheata
Menta are proprietatea de a da un gust si mai proaspat ingredientelor.

Autor:  Alina Tibichi